Νέα Διοίκηση στην Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΟΜΣΙΕ και οι Αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 25 Ιουνίου 2021 έως 3 Ιουλίου 2021. Συμμετείχαν περισσότεροι από 30 Σύλλογοι Ιεροψαλτών – Μέλη, που εκπροσωπήθηκαν με 51 εκλέκτορες και δεκάδες παρατηρητές από ολόκληρη τη χώρα. 

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, κατά την πρώτη Συνεδρίασή της, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη δυνατότητα χρήσης Ηλεκτρονικών διαδικασιών, σε όλες τις Διοικητικές της λειτουργίες, εφόσον αυτές υποστηρίζονται από Πιστοποιημένες Εταιρείες της αγοράς που διασφαλίζουν την εγκυρότητα και τη μυστικότητα της ψήφου.

Τέλος, εξελέγη  Εφορευτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους συναδέλφους κ. Νικόλαο Λεμονά (εκλέκτορα Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων) και κ. Γεώργιο Παλιούρα (Πρόεδρο Συλλόγου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος).

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, στην τελευταία συνεδρίασή του, έπειτα από συλλογή των νομιμοποιητικών εγγράφων και των οικονομικών οφειλών επικύρωσε, σε συνεννόηση με την Εφορευτική Επιτροπή, τον Εκλογικό Κατάλογο και το Ψηφοδέλτιο.

Αποφάσισε δε να αναπέμψει «προ Ημερησίας Διάταξης» στη Γενική Συνέλευση Δελτίο Τύπου (από 28ης Ιουνίου) του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής, το περιεχόμενο του οποίου κρίθηκε αντιδεοντολογικό και πειθαρχικά κολάσιμο. Τέλος, με επιστολή του κάλεσε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής να παραστεί αυτοπρόσωπα και να δώσει εξηγήσεις.    

Στις 2 Ιουλίου διεξήχθη η Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση, από Εφορευτική Επιτροπή αποτελούμενη από τον Εκλογικό Αντιπρόσωπο κ. Γεώργιο Καραχάλιο, Δικηγόρο Αθηνών  (ορισθέντα δια της υπ.αρ. 7866/15-6-2021 απόφασης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ) και τους δύο προαναφερόμενους συναδέλφους, κ. Λεμονά και Παλιούρα, όπως ορίστηκαν μια εβδομάδα νωρίτερα. 

Η Εξελεγκτική Επιτροπή έλεγξε τα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας και παρουσίασε την Αναφορά της στο Σώμα, ενώ το απερχόμενο Προεδρείο προέβη σε ενδελεχή Διοικητικό Απολογισμό. Με ομόφωνη απόφαση το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο απαλλάχθηκε από οποιαδήποτε ευθύνη του. 

Επί του εκτός Ημερησίας Διάταξης θέματος αποφασίστηκε η δημιουργία Τριμελούς Πειθαρχικής Επιτροπής, με ευθύνη της νέας Διοίκησης, που θα μελετήσει ενδελεχώς το θέμα της μονομερούς πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Αττικής να εγείρει, χωρίς προηγούμενη έγκριση της Ομοσπονδίας, εργασιακά ζητήματα πανεθνικού χαρακτήρα, τα οποία διεκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του.

Τέλος, με πρωτοβουλία του απερχόμενου Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Πολίτη ετέθησαν στο Σώμα δύο θέματα, αυτό της εγγραφή της ΟΜΣΙΕ στην Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και της ανάληψης νομικής πρωτοβουλίας για τον αναγκαστικό προσδιορισμό κατώτατων αποδοχών των ιεροψαλτών ανά κατηγορία, με ανάθεση στον κ. Πάνο Λαζαράτο, καθηγητή Διοικητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Το Σάββατο 3 Ιουλίου διενεργήθηκαν οι Αρχαιρεσίες με ηλεκτρονική κάλπη (E-voting), εντός του χρονικού πλαισίου που είχε εξαγγελθεί και με ημίωρη παράταση, με ιδιαίτερη επιτυχία και υψηλότερη συμμετοχή εκλεκτόρων από κάθε άλλη φορά, χωρίς να υποβληθεί καμιά ένσταση.

Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας επικυρώθηκαν από τον Εκλογικό Αντιπρόσωπο και την Εφορευτική Επιτροπή που την παρακολούθησαν ζωντανά.

Τέλος, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας συγκροτήθηκαν σε Σώμα και μετά από τη σχετική ψηφοφορία κατέλαβαν τα σχετικά αξιώματα ως εξής: 

1. Κωνσταντίνος Πολίτης, Πρόεδρος 

 2. Παρασκευάς Γκούνας, Α’ Αντιπρόεδρος

 3. Γεώργιος Νιούτσικος, Β’ Αντιπρόεδρος

 4. Αθανάσιος Δημητρίου, Γενικός Γραμματέας 

 5. Γεώργιος Ορδουλίδης, Ταμίας

 6. Κυριάκος (Άκης) Λιλιόπουλος, Κοσμήτωρ (‘Έφορος)

 7. Δημήτριος Χατζηγεωργίου, Ειδικός Γραμματέας (επί θεμάτων Άυλης Κληρονομιάς) 

 8. Κωνσταντίνος Σιάχος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης ΚΜΕΤ – ΟΜΣΙΕ «Χαρίλαος Ταλιαδώρος»

 9. Νικόλαος Καραβιώτης, Μέλος

 10. Αστεριάδης Μαργαρίτης, Μέλος

 11. Φώτιος Γιαννακάκης, Μέλος

Μετά από παραίτηση του κ. Φωτίου Γιαννακάκη, για προσωπικούς λόγους, τη θέση του καταλαμβάνει ο κ. Γεώργιος Μακρυγιάννης.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο