Νέα Έκδοση με τον Βίο του Οσίου Λαζάρου Γαλησιώτη


ΣΧΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: 15Χ23
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ: 336
ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΓΧΡΩΜΟ ΜΕ ΠΤΕΡΥΓΙΑ
ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΜΕ 2-3 ΕΓΧΡΩΜΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΑ-ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ

Κυκλοφόρησε ο Βίος του Οσίου πατρός ημών Λαζάρου του Στυλίτη, ο οποίος έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής επάνω σε στύλους, με διαφορετικό κάθε φορά ύψος.

Ο Βίος που δημοσιεύουμε, ήταν γνωστός μέχρι σήμερα μόνο στην Αρχαία Ηλώσσα, σε μία Έκδοση του 1910, σπάνια και δυσεύρετη.

Η ζωή του στυλίτη σήμερα είναι παντελώς άγνωστη.

Διαβάζοντας τον Βίο, αισθάνεσαι πολύ ζωντανό, δίπλα σου, τον Όσιο. Οι Διηγήσεις που αναφέρονται είναι σαν να ακούς μία Αγιορείτικη συντροφιά να συζητάει και να διηγείται ιστορίες από την Αδελφότητα και γενικά καλογερικές. Γιά τους παλαιότερους Γεροντάδες καί γιά ἐκπεσόντες Μοναχούς.

Σήμερα, οι άνθρωποι, ακόμα και οι Μοναχοί αλλά κυρίως οι λεγόμενοι Ευσεβείς, είτε δεν ασχολούνται καθόλου με τους Μοναχούς, είτε προσπαθούν να εξωραΐζουν τις καταστάσεις.

Όμως ο Μοναχός π. Γρηγόριος ο Γαλησιώτης κατέγραψε όλες τις περιπέτειες της μεγάλης Αδελφότητός του, εκεί, στα περίχωρα της Εφέσου.

Παραδίδοντας τον Βίο του Οσίου Λαζάρου στο φιλάγιο αναγνωστικό κοινό, είμαστε σίγουροι ότι οι αναγνώστες θα ενθουσιαστούν με τις Διηγήσεις, ενώ συγχρόνως θα επιθυμήσουν να μυηθούν στα πνευματικά παλαίσματα τοῦ Ὁσίου καί θεοφόρου πατρός ἡμῶν Λαζάρου.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο