Μόλις έφτασε το 5G.. Η Κίνα ετοιμάζει το 6G


Ενώ η συντριπτική πλειονότητα των χωρών βρίσκεται ακόμη σε μεταβατικό στάδιο για την υιοθέτηση του 5G, η έρευνα για το επόμενο πρωτόκολλο κινητών επικοινωνιών βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Κίνα να οδηγεί την κούρσα.

Σύμφωνα με έρευνα του Nikkei Asia από τις περίπου 20.000 αιτήσεις διπλώματος ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την τεχνολογία 6G που κατατέθηκαν μέχρι τον Αύγουστο του 2021, το 40,3 % προέρχεται από την ασιατική υπερδύναμη. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πολύ πίσω, διεκδικώντας το 35,2 % των σχετικών αιτήσεων, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία με 9,9% και την Ευρωπαϊκή Ένωση με 8,9%. Η Νότια Κορέα, βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 4,2%.

Η «Λευκή Βίβλος» της Samsung υποστηρίζει ότι χρειάζονται κατά μέσο όρο δέκα χρόνια για τη μετάβαση σε νέο πρότυπο κινητών επικοινωνιών και την εμπορική του χρήση, κάτι που σημαίνει ότι η Κίνα έχει ήδη στρώσει το έδαφος για να ηγηθεί του 6G, εκτός αν οι υπόλοιποι ανταγωνιστές ανοίξουν το βήμα τους.

Ο Nikkei αξιολόγησε αιτήσεις διπλώματος ευρεσιτεχνίας για εννέα βασικές τεχνολογίες 6G, συμπεριλαμβανομένων των επικοινωνιών, της κβαντικής τεχνολογίας, των σταθμών βάσης και της τεχνητής νοημοσύνης. Το 6G αναμένεται να είναι περίπου δέκα φορές πιο γρήγορο από το 5G.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι αιτήσεις διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Κίνας 6G σχετίζονται κυρίως με την τεχνολογία κινητής υποδομής. Πολλά από τα πιο πρόσφατα διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν κατατεθεί από τη Huawei, ενώ άλλοι βασικοί κάτοχοι διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας περιλαμβάνουν κρατικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της State Grid Corporation και της China Aerospace Science and Technology.

Οι Αμερικανικές Εταιρείες με διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με το 6G περιλαμβάνουν τις Qualcomm, Intel, IBM και Microsoft. Όσον αφορά την Ιαπωνία, η Nippon Telegraph & Telephone έχει καταθέσει πολλές πατέντες για το 6G σχετικές με δίκτυα οπτικών ινών σε αστικές περιοχές.

Η Huawei αναμένει να λανσάρει τις πρώτες υπηρεσίες 6G γύρω στο 2030, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο εκ περιτροπής πρόεδρος της εταιρείας, Eric Xu Zhiju. Η κινεζική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα για την τεχνολογία 6G καθώς σύμφωνα με αναφορές κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης, υπουργεία και ερευνητικά ινστιτούτα είχαν αρχικές συναντήσεις με στόχο τη δημιουργία μιας εθνικής ομάδας έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογίας 6G.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο