Μυρόβλησε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγία Δοβρά (PICTURES)


«Ψάλλαμε τον Αναστάσιμο Εσπερινό και μετά τον Κανόνα του Αγίου Λουκά. Το Ιερό λείψανο άρχισε να βγάζει Μύρο. Ένα ξερό οστό άρχισε να υγραίνεται από το εσωτερικό του προς τα έξω!

Πώς να το εξηγήσεις αυτό επιστημονικά;

Απλά δεν γίνεται», είναι τα λόγια του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου πατρός Παύλου Παπαδόπουλου, περιγράφοντας το θαύμα που έζησαν την Τρίτη το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στη Βέροια.

Οι Μοναχοί Πατέρες της Ιεράς Μονής όπου φυλάσσεται το Ιερό Τεμάχιο Λειψάνου του Αγίου Λουκά, έγιναν μάρτυρες ενός θαυμαστού γεγονότος, «με τον Άγιο Λουκά να δείχνει πόσο ζωντανός και παρών είναι στην ζωή μας», αναφέρει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, που συγκινεί στην περιγραφή του:

«Τρίτη απόγευμα τελέσαμε την Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Θαυματουργού. 

Στο Μοναστήρι μας έχουμε την ευλογία να έχουμε το μεγαλύτερο Ιερό Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά εκτός Κριμαίας – Ουκρανία (εκεί φυλάσσεται το Ιερό Λείψανο του Αγίου).

Τα θαύματα που επιτελεί ο Άγιος Λουκάς είναι αναρίθμητα. Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες των θαυματουργικών επεμβάσεων του Αγίου Λουκά στις ζωές ανθρώπων που είτε έρχονται στο Μοναστήρι για να προσκυνήσουν το Ιερό του Λείψανο και γίνεται το θαύμα, είτε ανθρώπων που δεν επισκέφτηκαν το Μοναστήρι μας πριν, αλλά μόνο μετά από το θαύμα που έκανε ο Άγιος στην ζωή τους.

Ο Άγιος σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται σε ασθενείς ως Ιατρός, με την Ιατρική του ποδιά.

Όταν τον ρωτούν που θα τον βρούνε ή από που είναι (νομίζουν είναι κάποιος Ιατρός), τους στέλνει στην Βέροια, στο Μοναστήρι μας. Όταν γίνεται το θαύμα, τότε τα συνδυάζουν στο μυαλό τους και αντιλαμβάνονται τι έγινε στην ζωή τους και έρχονται να προσκυνήσουν τον ευεργέτη τους.

Σήμερα λοιπόν ψάλλαμε τον Αναστάσιμο Εσπερινό και μετά τον Κανόνα του Αγίου Λουκά. Το Ιερό Λείψανο, στο σημείο που φαίνεται ξεκάθαρα στην φωτογραφία άρχισε να βγάζει Μύρο. Ένα ξερό οστό άρχισε να υγραίνεται από το εσωτερικό του προς τα έξω! Πώς να το εξηγήσεις αυτό Επιστημονικά; Απλά δεν γίνεται. Ο Άγιος κοιμήθηκε οσιακώς το 1961.

Όταν το υπερφυσικό εισβάλει στον φυσικό μας κόσμο, η εξυπνάδα μας, οι γνώσεις μας μοιάζουν ανόητες μπροστά στο κάλλος των Θείων Αποκαλύψεων.

Ο Θεός αποκαλύπτεται μέσα από τέτοια θαύματα.

Τώρα γιατί έγινε; Ο Άγιος γνωρίζει. Κάποιο θαύμα; Για να ενισχύσει την αδύναμη πίστη μας; Ποιος ξέρει; Αυτά είναι θέματα του Θεού και του Αγίου.

Το θέμα όμως είναι ότι έγινε και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει με τρόπο κραυγαλέο την Αλήθεια της Πίστεώς μας. Οι Άγιοι και τα Λείψανά τους είναι οι αλάνθαστοι μάρτυρες της Αναστάσεως και της Ζωής που νικά την φθορά και τον θάνατο.

Σήμερα, άλλη μια φορά ο Άγιος Λουκάς έδειξε πόσο ζωντανός και παρών είναι στην ζωή μας. Μόνο χαρά και δοξολογία μπορεί να γεμίσει η καρδιά μας με αυτό το ορατό σημάδι και την αδιάψευστη απόδειξη ότι μέσα στην Εκκλησία μας υπάρχει η Χάρις».

Πηγή: veriotis.gr

Visits: 25


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο