Μουφτής της Αιγύπτου: Ανεπίτρεπτη η μετατροπή της Αγίας Σοφίας


Ο Ανώτατος Μουφτής της Αιγύπτου Shauki Alam δήλωσε σε συνέντευξη στο κανάλι Sada el Balad ότι θεωρεί ανεπίτρεπτη την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Οι εκκλησίες πρέπει να παραμένουν έτσι όπως είναι και να μην μετατρέπονται σε τεμένη, και τα τεμένη δεν πρέπει να μετατρέπονται σε εκκλησίες», είπε. «Στην ιστορία της Αιγύπτου δεν είχαμε τέτοια περιστατικά». Κατά τη γνώμη του, οι εκπρόσωποι των διάφορων θρησκειών πρέπει να διατηρούν και δικαιούνται τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά.

Ο Μουφτής υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τις επιταγές του Ισλάμ απαγορεύεται να καταστρέφονται οι εκκλησίες και να δολοφονούνται οι μοναχοί. «Οι τόποι λατρείας είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πίστης ενός ατόμου και πρέπει να τους σεβόμαστε και να τους διατηρούμε», επισημαίνοντας ιερά κείμενα που μιλούν για την ανάγκη διατήρησης της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Έτσι ήταν στην Αίγυπτο, στο Ιράκ, στη Συρία και στον Λίβανο, όπου οι πολιτισμοί των Φαραώ, των Ρωμαίων και των Περσών άνθισαν, πρόσθεσε ο μουφτής. «Κανείς δεν σκέφτηκε καν να καταστρέψει, για παράδειγμα, το γλυπτό της Μεγάλης Σφίγγας», είπε ο Alam.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο