Μνήμη Αγίου Φωτίου, συνάντηση Εκκλησιαστικών και Θεολογικών Βιβλιοθηκών


Με πρωτοβουλία του Διορθοδόξου Κέντρου και υπό την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Εκπρόσωποι Εκκλησιαστικών και Θεολογικών Βιβλιοθηκών από Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και του Εξωτερικού, Ιερές Μονές και ακαδημαϊκά ιδρύματα τιμώντας τη Μνήμη του Αγίου Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και ιδρυτή της Μυριοβίβλου, θα συναντηθούν διαδικτυακά την ημέρα της Εορτής του Αγίου.

Σκοπός της πρώτης αυτής επικοινωνίας είναι η στενότερη συνεργασία των ειδικών αυτών Βιβλιοθηκών με τη δημιουργία ενός αντίστοιχου δικτύου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το Μνημόνιο αυτό προσβλέπει στη δημιουργική συνεργασία των Εκκλησιαστικών Βιβλιοθηκών και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και αναγκών τους σε όλα τα επίπεδα.

Συμμετέχουν Εκπρόσωποι από τις Βιβλιοθήκες: Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιερά Μονή Παρακλήτου Ωρωπού, Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, Θεολογική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής (της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου).

_____________


Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μπορούν να απευθυνθούν: 210 – 8037643 & library@intero.gr


Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο