Μητροπολίτης Πάφου: «Όταν Αρθούν τα Μέτρα θα γίνονται και πιο Λιτοί Γάμοι» (VIDEO)


Πολλά φαίνεται να είναι τα ζευγάρια που αναβάλουν ή Ακυρώνουν τους Γάμους τους εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω Κορωνοϊού.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι όντως η Εκκλησία δέχεται πολλές Αιτήσεις για Αναβολές Γάμων. Την ίδια ώρα πολλοί από αυτούς που είχαν προγραμματισμένο το Ιερό Μυστήριο του Γάμου για τις αρχές τις χρονιάς να το μεταφέρουν σε ημερομηνία πλησιέστερη στα τέλη του 2020.

«Δεν έχουμε λόγο να αρνηθούμε, μεταφέρουν οι άνθρωποι το Μυστήριο του Γάμου, τις Βαφτίσεις και το τοποθετούν σε κάποιες άλλες μέρες» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε στη συνέχεια ότι, όταν άρουν τα μέτρα τότε θα υπάρχει ένα πιο ξεκάθαρο πεδίο και θα μπορέσουν να γίνουν και πιο ξεκάθαρες τοποθετήσεις επί του θέματος από όλες τις πλευρές.

Πάντως ανάφερε ότι για την Εκκλησία δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εφόσον «έχουμε πέντε ημέρες της Εβδομάδας όπου μπορούν να γίνονται Γάμοι, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή».

Εξάλλου, όπως ξεκαθάρισε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης «Δεν γίνεται ένα Μυστήριο σε μία Εκκλησία μόνο, δεν είναι Θεία Λειτουργία, μπορεί να γίνουν προγραμματισμένα πολλά Μυστήρια μία ώρα το καθένα».

Όσον αφορά το προγραμματισμό μυστηρίων και σε άλλες μέρες ο Μητροπολίτης εξήγησε ότι δεν μπορεί να συμβεί αυτό εφόσον υπάρχουν και ημέρες πνευματικής περισυλλογής και αυτό δεν μπορεί να καταργηθεί.

Υπογράμμισε σε αυτό το σημείο πως το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια αφορούν τα Κέντρα Διασκέδασης ενώ εξήγησε ότι όταν Αρθούν τα Μέτρα θα γίνουν και πιο Λιτοί Γάμοι ενώ ορισμένοι θα επιλέγουν να κάνουν ένα τραπέζι με πολύ στενούς συγγενείς.

«Το πρόβλημα δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζουμε.. θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα για να προγραμματιστούμε», ανάφερε ο Μητροπολίτης καταλήγοντας.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο