Με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας συναντήθηκαν οι νεοχειροτονηθέντες Επίσκοποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας


O Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση, στις 29 Ιανουαρίου 2022, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, μαζί με τους νεοχειροτονηθέντες Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο, και Κερασούντος κ. Ευμένιο, Βοηθούς αυτού Επισκόπους, τον Αρχιδιάκονό του κ. Αθηναγόρα Καρακωνσταντάκη, καθώς και τον Δρ. Θεοδόσιο Πεγκλή, με την σύζυγό του Ευγεν. κ. Μαριάννα.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος προσέφερε στον Παναγιώτατο τον Αφιερωματικό Τόμο “Βαρθολομαίω τω Οικουμενικώ ευλαβικόν αφιέρωμα”, που εκδόθηκε με την επιμέλεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας με αφορμή την συμπλήρωση τριάντα Ετών Πατριαρχικής Διακονίας του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας.

Οι τρεiς νέοι Επίσκοποι της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως ζήτησαν και έλαβαν τις σεπτές Πατριαρχικές Ευχές για την έναρξη της Αρχιερατικής Διακονίας τους. Ο επίσης νεοχειροτονηθέν Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Βοηθός του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, στην πρωτεύουσα Καμπέρα, δεν κατάφερε λόγω της συνεχιζόμενης ισχύος των Περιοριστικών Μέτρων στην Περιοχή του να ταξιδέψει από την Αυστραλία προς την Πόλη της Κωνσταντινουπόλεως.

Visits: 4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο