Μετά τη Θεία Λειτουργία θα πάρουν οι πιστοί τα Σταυρολούλουδα


Η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου ανακοινώνει στους πιστούς  ότι την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 22 Μαρτίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τους Αιδεσιμωτάτους Εφημερίους της Αρναίας και τον Διάκονό του, από τις 7 η ώρα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας θα χοροστατήσει στον Όρθρο και θα προστεί της Τελετής της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, κατά την τάξη της Εκκλησίας μας.

Σημειώνεται ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν θα ηχήσουν οι καμπάνες των Εκκλησιών μας και η Ακολουθία θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δηλαδή τη συμμετοχή του ευλογημένου Λαού, πλην των δύο Ιεροψαλτών και του νεωκόρου. Η Ακολουθία θα αναμεταδίδεται απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως στους 97,1 FM και τα μεγάφωνα του Ιερού Ναού.

Από τις 11 το πρωί και μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι τα ευλογημένα άνθη από τον Τίμιο Σταυρό, τα λεγόμενα Σταυρολούλουδα, αφού τοποθετηθούν σε ευπρεπισμένο τραπέζι, θα τοποθετηθούν στο κέντρο του Ιερού Ναού και ο καθένας μπορεί να έλθει να τα πάρει προσκυνώντας τον Εσταυρωμένο Κύριό μας. Προς τούτο εντεταλμένος Επίτροπος της Εκκλησίας και μόνο θα επιτρέπει την είσοδο μέχρι πέντε προσώπων στον Ιερό Ναό, θα επιτηρεί τα μέτρα προς αποφυγή της μεταδόσεως του ιού και για αυτό παρακαλούνται οι πάντες να πειθαρχούν απολύτως. Δεν χρειάζεται όλοι μαζί να προσέλθουμε για να λάβουμε τα Σταυρολούλουδα, αλλά με τάξη και χρονική επάρκεια.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο