Μίκης Θεοδωράκης: Θα ταφεί όπως επιθυμούσε, Αποφάσισε το Δικαστήριο – Καμία ανάμειξη της οικογένειάς του


Οι εκτελεστές της επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη αναλαμβάνουν με Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου τη Διοργάνωση της Κηδείας του Μουσικοσυνθέτη.

Το Δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη, στον γιο και στην σύζυγο του Μίκη Θεοδωράκη να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στις διαδικασίες Κηδείας και Ταφής του.

Με την Απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο κάνει δεκτή στο σύνολό της την Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων που κατέθεσε ο ένας εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θοδωράκη, αναγνωρίζοντάς τους πως έχουν το πλήρες Δικαίωμα να αποφασίσουν για κάθε θέμα που αφορά την Κηδεία.

Το Δικαστήριο ουσιαστικά αποδέχεται όσα ο ίδιος ο μεγάλος Καλλιτέχνης είχε εκφράσει σε Συμβολαιογραφική Πράξη που συνέταξε τον Ιανουάριο του 2020. 

Εν τω μεταξύ πλήθος κόσμου, σχηματίζοντας μια μεγάλη ουρά, έχει συγκεντρωθεί και σήμερα έξω από το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποτιμήσει Φόρο σεβασμού στον Μίκη Θεοδωράκη.

Μικροί και μεγάλοι, φανερά συγκινημένοι, ορισμένοι από αυτούς με ένα λουλούδι στο χέρι, περιμένουν για να πουν ενα τελευταίο αντίο στον μεγάλο Μουσικοσυνθέτη.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο