Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου π. Πέτρου Στεφάνου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Ερμούπολη, 27 Αυγούστου 2021

Αγαπητοί και αγαπητές μου

Τα έντονα συναισθήματα που βιώνετε σήμερα, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια της χώρας μας, εύχομαι για τον καθένα και την καθεμιά σας να είναι αντάξια της προσπάθειας που για αρκετά χρόνια καταβάλατε. Η κατάκτηση του πρώτου αυτού στόχου, ας είναι η αρχή μιας νέας πορείας της ζωής σας, που και αυτή πρέπει να είναι γόνιμη, γενναιόδωρη και ειλικρινής, να δημιουργεί σχέσεις ανιδιοτελούς αγάπης, να επιτρέψει να ανθίσουν τα όνειρά σας μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο ομορφιά, γεμάτο από τα δώρα του Θεού.

Χρησιμοποιήστε τα εφόδια που ήδη διαθέτετε για καλά πράγματα, ανοίξτε τα μάτια και την καρδιά σας, ζώντας κάθε μέρα της ζωής σας στο παρόν και προετοιμάζοντας το αύριο, χωρίς να ξεχνάτε πως ο Θεός σας αγαπάει και σας θέλει ευτυχισμένες και ευτυχισμένους.

«Η αγάπη τον Θεού και η σχέση με τον ζώντα Χριστό δεν μας εμποδίζουν να ονειρευόμαστε, δεν μας ζητούν να περιορίσουμε τους ορίζοντες μας. Αντιθέτως, αυτή η αγάπη μας προτρέπει, μας παρακινεί, μας προσανατολίζει προς μια ζωή καλύτερη και ομορφότερη» (Μ.Α.Π. «Ο Χριστός ζει» του π. Φραγκίσκου, αρ. 138).

Εύχομαι σε όλες και όλους,, οι νέες εμπειρίες που από δω και πέρα θα βιώνετε, ως νεαρά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, να σας κρατούν ενωμένους με την οικογένειά σας, να χτίζουν κοινωνική φιλία και να οικοδομούν το κοινό καλό.

Σας συνοδεύω με την προσευχή μου και την πατρική ευλογία μου!

Με την αγάπη του Χριστού, 
† Πέτρος Στεφάνου
Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο