Μέσω ΚΕΠ η Έκδοση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφαλίσεως Ασθενείας


Διεκπεραίωση και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για την έκδοση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας, θα γίνεται σύμφωνα με γενικό Έγγραφο του e-ΕΦΚΑ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται οι Ασφαλισμένοι και οι Συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ μπορούν να μεταβούν και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών προκειμένου να αιτηθούν την έκδοση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (Ε.Κ.Α.Α).
Πρόκειται για μία Δωρεάν Κάρτα που προσφέρει πρόσβαση σε ιατρικά αναγκαία και επείγοντα περιστατικά κατά την προσωρινή διαμονή του ασφαλισμένου σε μια από τις 28 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος (σε ορισμένες Χώρες, Δωρεάν) με τους Ασφαλισμένους της εν λόγω Χώρας.
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ):

-Δεν υποκαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση,
-Δεν καλύπτει την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, ούτε δαπάνες όπως το αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής στη χώρα προέλευσης ή την απώλεια/κλοπή περιουσιακών στοιχείων,
-Δεν καλύπτει τις δαπάνες, αν ο Ασφαλισμένος ταξιδεύει ειδικά για να λάβει ιατρική περίθαλψη,
-Δεν εγγυάται τη Δωρεάν Παροχή Υπηρεσιών, δεδομένου ότι τα συστήματα Υγειονομικής Περίθαλψης κάθε χώρας διαφέρουν, υπηρεσίες που παρέχονται Δωρεάν στη Χώρα προέλευσης μπορεί να μην παρέχονται Δωρεάν σε μια άλλη.

Όταν μεταφέρεται η συνήθης κατοικία σε μια άλλη χώρα, πρέπει να γίνεται Εγγραφή εκεί μέσω του εντύπου S1 αντί της χρήσης της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφαλίσεως Ασθένειας για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα αυτή.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο