Μάθημα των Θρησκευτικών και Δημόσιος Χώρος


H Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης το Διεθνές forum Διαλόγου “Paideia-Polis-Pistis”, προκειμένου να διερευνήσει τη σχέση που μπορεί να υφίσταται μεταξύ του Παιδαγωγικού Έργου που προσφέρει το Δημόσιο Σχολείου, Πολιτικής και παρουσίας της Θρησκείας στον Δημόσιο Χώρο.

Στο πλαίσιο αυτού του forum Διαλόγου διοργανώθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, ένα πολλά υποσχόμενο Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα “Reflections on a Public Sphere oriented Religious Education” (Σκέψεις για ένα Μάθημα των Θρησκευτικών προσανατολισμένο στον Δημόσιο Χώρο).

Έχουν προσκληθεί κορυφαίοι – σε Διεθνές επίπεδο – από τον χώρο της Θρησκειοπαιδαγωγικής, της Παιδαγωγικής Θεωρίας αλλά και της Φιλοσοφίας της Παιδείας, για να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα.

Η ξεκίνησε στις 17:00’ στο Γ’ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Συμπόσιο Μεταδόθηκε Ζωντανά μέσα από το Κανάλι που διαθέτει η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε Επανάληψη ΕΔΩ.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο