Λιβύη: Ανοίγει η Ελληνική Πρεσβεία – Επιστρέφει ο Μητροπολίτης


Την Επανεκκίνηση των Σχέσεων Ελλάδος – Λιβύης σηματοδοτεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη.

Η Επαναλειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη, καθώς και η Επανασύσταση του Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη, συνδυάζονται και με την επικείμενη επιστροφή του Μητροπολίτου Τριπόλεως, κ. Θεοφύλακτου στη Χώρα.

Αυτό αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο ο ίδιος ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο Μητροπολίτης Τριπόλεως ήδη ετοιμάζεται για να βρεθεί και πάλι στο χώρο μας εκεί. Και οι Εκκλησίες μας στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, μαζί με την πρεσβεία μας, μαζί με τα Προξενεία να δίδουν μία δυναμική παρουσία σε αυτήν τη χώρα, που θα παίξει ένα μεγάλο ρόλο μελλοντικά στη συμφιλίωση των λαών» είχε δηλώσει ο Μακαριώτατος, τονίζοντας ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Λιβύη θα δώσει το μήνυμα της ειρήνη, «με πολλούς αποδέκτες, ότι η Μεσόγειος είναι και θα παραμείνει μία θάλασσα και ένας χώρος Ειρήνης και ευημερίας».

«Η Λιβύη είναι μία χώρα γειτονική προς την Αίγυπτο, που είναι μέσα στην πνευματική Δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Μην ξεχνάτε ότι ο τίτλος μου εμπεριέχει τις περιοχές Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας, Πάσης Γης Αιγύπτου και Πάσης Αφρικής» υπογράμμισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

Σημειώνεται ότι τον Πρωθυπουργό στο ταξίδι του θα συνοδεύει και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 15:25 τοπική ώρα (16:25 ώρα Ελλάδος), ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Μεταβατικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNU), Abdul Hamid Dbeibeh.
Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με την ομόλογο του Najla al-Mangoush.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των Αντιπροσωπειών και ακολούθως οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.
Στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ελληνική Πρεσβεία στη Λιβύη.

Η φωτογραφία είναι από τον ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην παλιά πόλη της Τρίπολης της Λιβύης. Η Εκκλησία χρονολογείται από το 1647 και είναι η παλιότερη Ορθόδοξη Εκκλησία στη Βόρεια Αφρική.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο