”Λεβέντικη” στάση (VIDEO)


«Δεν θα γίνονται πλέον δεκτοί στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Ρώσοι Κληρικοί και λαϊκοί που δεν Αναγνωρίζουν την Χορηγηθείσα Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας υπό του Μητροπολίτου Κιέβου κ.κ. Επιφανίου» 

Όχι τα λόγια αυτά δεν ανήκουν σε κάποιον σκληρό Ιεράρχη της Μόσχας, η στους κακούς Ρώσους, αλλά σε Μητροπολίτη της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος στην Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου και Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, δύο Αρχιερείς της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στο άκουσμα των Δηλώσεων αυτών, απορήσαμε εάν η Εκκλησία της Ελλάδος έλαβε κάποια Απόφαση για Απαγόρευση Ρώσων Επισκόπων και λαϊκών που δεν την γνωρίζουμε; 

«Τέτοιες δηλώσεις μεγαλώνουν το πρόβλημα και φουντώνουν το μίσος» ανέφερε Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος σχολιάζοντας τις Δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Θεοκτίστου.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η “λεβέντικη” αυτή στάση ήταν ένας αντιπερισπασμός, αφού ο Σεβασμιώτατος γνώριζε ότι μετά το Συλλείτουργο αυτόματα θα συμπεριλαμβάνονταν στην λίστα της Μόσχας με τις ανεπιθύμητες Επαρχίες.

Επίσης θα ήταν πολύ σοφότερο να μην γίνονται τέτοιου είδους σχόλια σε μια περίοδο που υπάρχει ένταση και το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Συντονιστής των Πανορθοδόξων θεμάτων εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος. 

Άλλωστε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δεν Μνημονεύουν κανονικά τον Πατριάρχη Μόσχας και δέχονται με θέρμη όλους τους Ρώσους, Κληρικούς και λαϊκούς;

Είναι καταδικαστέες οι Δηλώσεις μίσους και Διαχωρισμού από κληρικούς και μάλιστα Ορθοδόξους, από οποιοδήποτε Πατριαρχείο και αν προέρχονται.

Επομένως τέτοιες άκομψες Δηλώσεις προσβάλουν το κύρος της Εκκλησίας της Ελλάδος, και το μόνο που δημιουργούν είναι έριδες και Σχίσματα.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο