Λαμπρή η Τελετή στο Κίεβο για τον έναν χρόνο της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας (VIDEO)


ΚΙΕΒΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. 

Σε μια λαμπρή τελετή, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος, γιόρτασε τον έναν χρόνο εγκαθιδρύσεως του στον θρόνο, μετά την Απονομή της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας από το Οικονομικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως τον Ιανουάριο του 2019.  
Στη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που ετελέστη στον κατάμεστο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο, παρευρέθη Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, ενώ Εκπροσωπήθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, και η Εκκλησία της Ελλάδος (διαβάστηκε μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεσκόπου Αθηνών, κ. Ιερώνυμου).

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας Εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη ανέφερε: «Ηρθαμε σήμερα, όλοι μαζί να συμπανηγυρίσουμε τη δική σας νίκη. Την πνευματική νίκη του να κρατήσετε, αυτό το έτος που πέρασε από την Ενθρόνισή σας, ενωμένη την Εκκλησία της Ουκρανίας, με όσους ήθελαν πραγματικά να ανήκουν σε αυτή και δεν εργάζονταν για τον εαυτό τους.

Η Εκκλησία σημαίνει κοινωνία και όχι άτομο. Σημαίνει πρόσωπο, σημαίνει ενότητα. Και δυστυχώς τα κίνητρα αυτού του κόσμου τυφλώνουν τα μάτια μας πολλές φορές και δεν μπορούμε να αντικρύσουμε την πραγματική ενότητα, ώστε να την παραδεχθούμε και να κατευθυνθούμε προς αυτή».

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Κιέβου και τον Ουκρανικό λαό: 

«Είμαστε κοντά σας. Είμαστε μαζί σας. Είμαστε δίπλα σας, Αδελφοί της Ουκρανίας. Έχετε την Εκκλησία της Ουκρανίας, που είναι το δώρο μας για εσάς. Για να ζει αυτός ο ευλογημένος λαός μέσα στο τίμιο Κράτος του, με τη Γλώσσα του, τις Παραδόσεις του, τα ήθη και τα έθιμά του.

Να ζει, λέγω, το θαύμα που ονομάζεται Ορθόδοξη Εκκλησία».

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο