Κύπρος: Μήνυμα Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου για την Προστασία των Μνημείων


Την παραδοσιακή βασιλόπιτα για το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄ ευλόγησε το πρωί της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Χρίστος Κουκλιώτης και το προσωπικό του Ιδρύματος.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε αρχικά σε όλους να έχουν μια δημιουργική και γόνιμη χρονιά. Συγχάρηκε το προσωπικό για τον ζήλο και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την πρόοδο του Ιδρύματος και κάλεσε το προσωπικό να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα και για τη νέα χρονιά.

Αναφερόμενος στα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, είπε πως «θα δημιουργηθεί, συν Θεῷ, μία αλυσίδα μουσείων περιμετρικά της Αρχιεπισκοπής. Βυζαντινών, εκκλησιαστικών, ιστορικών και εθνικών με απώτερο σκοπό τη διαφύλαξη των χώρων αυτών από την Εκκλησία, η οποία επιβάλλεται να προφυλάσσει τα πολιτιστικά και όχι μόνο κειμήλια της πατρίδας μας.

… Όσον αφορά τον ιστορικό Ναό τού Αγίου Αντωνίου, θέλω να διευκρινίσω ότι θα εξακολουθήσει να είναι Μετόχιο της Ιεράς Μονής τού Αποστόλου Βαρνάβα και θα λειτουργείται επί καθημερινής βάσεως. Αυτό που θα προστεθεί, είναι η αύξηση των ωρών επισκεψιμότητάς του από το κοινό, αφού θα τύχει περαιτέρω ανακαίνισης, με σκοπό πάντοτε την προβολή τής πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Μέριμνά μας είναι πάντοτε η προστασία και προβολή των εκκλησιαστικών μας μνημείων, χωρίς να αδικείται βέβαια και η μυστηριακή λατρεία που τελείται σε αυτά».

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο