Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά


Την πρώτη Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου ε.έ., της ευλογημένης περιόδου του Τριωδίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης μετέβη εις την περιοχήν του Ασκού, όπου ιερούργησε εις τον περικαλλή ενοριακόν Ιερόν  Ναόν της Ζωοδόχου Πηγήςσυνεπικουρούμενος από πολλούς κληρικούς της Ιεράς ημών Μητροπόλεως και προβαίνοντας εις την εις Πρεσβύτερον  Χειροτονίαν του Ευλαβεστάτου Διακόνου π. Σπυρίδωνος Γκαγκιούζη, Πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του λόγου του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής η οποία αναφέρεται στην παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι δικαιώνεται αυτός που ζητάει τό έλεος όπως ο Τελώνης, ο οποίος από την πολλή συναίσθηση και το στήθος ακόμη χτυπούσε, φωνάζοντας: «ό Θεός, ίλάσθητί μοι τω Αμαρτωλώ!» Αυτός, λοιπόν, που δικαιώνεται στην πνευματική ζωή είναι αυτός που είναι ταπεινός και που στέκεται ενώπιον του Θεού και των ανθρώπων με συντριβή ζητώντας έλεος. Δεν δικαιώνεται η ψεύτικη θρησκευτική ευλάβεια. Τα κριτήρια της Βασιλείας των Ουρανών είναι διαφορετικά. Καθένας ο οποίος υψώνει τον εαυτό του θα ταπεινωθεί και καθένας ο οποίος ζει το ταπεινό φρόνημα θα υψωθεί.

Απευθυνόμενος, εν συνεχεία, με πατρικούς λόγους αγάπης προς τον νεοχειροτονούμενο π. Σπυρίδωνα του επεσήμανε οτι απο σήμερα θα κληθεί να υπηρετήσει την Εκκλησία του Χριστού ως Πρεσβύτερος και θα προσεύχεται για τις ψυχές του ποιμνίου του, που θα του εμπιστευθεί ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Θαέχει μια αποστολή ηθική, να οδηγεί δηλαδή τους ανθρώπους απο την πλάνη του κόσμου στον Θεό ζητώντας τη σωτηρία τους.Παράλληλα,τον προέτρεψε να αγαπήσει την ταπείνωση, την προσευχή, τη δικαιοσύνη, τη λειτουργική ζωή και τη μετάνοια, τον εκάλεσε να αποτελέσει υγιές πρότυπο και τον παρότρυνε να διατηρήσει τον πνευματικό του ορίζοντα καθαρό και το φρόνημά του ακμαίο,ώστε να οδηγήσειτους ανθρώπους στην αλήθεια.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι καθώς εισερχόμεθα στην ευλογημένη περίοδο του Τριωδίου, η οποία αποτελεί περίοδο προσευχής, κατανύξεως  και πνευματικής αναλήψεως,χρειάζεται νά κάνουμε όλοι ένα καλό ξεκίνημα με αναζήτηση πνευματική, με ισχυρή βούληση που θα υπηρετεί το θέλημα του Θεού. Και στην πορεία αυτή δεν θα είμαστε μόνοι αλλά θα έχουμε την ευλογία του Ουρανού επί της γής.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος επέδωσε και το Οφφίκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο το Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής-Ασκού π. Θεόδωρον Πασχαλίδην και ευχήθηκε σε όλους Καλή και Ευλογημένη περίοδο του Τριωδίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Visits: 4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο