Κυριακή της Κρίσεως [Απόκρεω] (Ευαγγελικό Ανάγνωσμα: Ματθ. 25:31-46)


Κυριακή της Κρίσεως [Απόκρεω] (Ευαγγελικό Ανάγνωσμα: Ματθ. 25:31-46).

Οι δύο προηγούμενες Κυριακές μάς μίλησαν για την #υπομονή του Θεού και την απεριόριστη αγάπη του, την ετοιμότητά Του να δεχθεί κάθε #αμαρτωλό που επιστρέφει σ’ Αυτόν. Αυτή η τρίτη Κυριακή μάς υπενθυμίζει έντονα μια συμπληρωματική αλήθεια: κανείς δεν είναι τόσο υπομονετικός και τόσο φιλεύσπλαχνος όσο ο Θεός, αλλά ακόμη κι Αυτός δεν συγχωρεί εκείνους που δεν μετανούν. Ο Θεός της #αγάπης είναι επίσης και Θεός της #δικαιοσύνης, και όταν ο Χριστός θα έλθει πάλι εν δόξη θα έλθει ως ο κριτής μας. «Ίδε ουν χρηστότητα και αποτομί¬αν Θεού…» (Ρωμ. 11:22).

Αυτό είναι το μήνυμα της Σαρακοστής στον καθένα μας: γυρίστε πίσω ενώ υπάρχει ακόμα χρόνος, μετανοήστε πριν έρθει το τέλος.
Αυτή η Κυριακή θέτει ενώπιόν μας την «εσχατολογική» διάσταση της Σαρακοστής: η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι μια προετοιμασία για τη Δευτέρα Παρουσία του Σωτήρα, για το αιώνιο Πάσχα του μέλλοντος αιώνος.

(Αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο θα μας απασχολήσει τις πρώτες τρεις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.) Και η κρίση δεν θα υπάρξει μόνο στο μέλλον. Εδώ και τώρα, κάθε μέρα και κάθε ώρα, υφιστάμεθα ήδη την κρίση όταν σκληραίνει η καρδιά μας προς τους άλλους και όταν απο-τυγχάνουμε να ανταποκριθούμε στις ευκαιρίες που μας δίνονται να τους βοηθήσουμε».


#Από_τον_σταυρό_στην_Ανάσταση, του Μητροπολίτου Διοκλείας κ. Καλλίστου Ware,

📌Για online αγορά πατήστε εδώ https://bit.ly/3vjS0hb

Τγλ. 2130291224, www.porphyrabooks.gr

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο