Κλιμάκιο του ΚΕΔΑΚ στο Άγιον Όρος για την αποκατάσταση των ζημιών


Με εντολή του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, Κλιμάκιο του ΚΕΔΑΚ μετέβει στο Άγιο Όρος για να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Κύριο μέλημα του Κλιμακίου, το οποίο αποτελείται από τον Διευθυντή του Κέντρου Διαφυλάξεως Αγιορείτικης Κληρονομιάς και δυο Μηχανικούς, είναι να αποκατασταθεί άμεσα η συγκοινωνία μεταξύ του Λιμανιού της Δάφνης και των Καρυών.

Ο δρόμος που συνδέει το Λιμάνι του Αγίου Όρους με τη Διοικητική Πρωτεύουσα της Αθωνικής Πολιτείας έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, για αυτό δρομολογούνται οι κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην τροφοδοσία των Ιερών Μονών και Ιερών Κελλιών.

Όπως τόνισε ο κ. Καράογλου: “Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή και η αποκατάσταση των ζημιών στο Περιβόλι της Παναγιάς. Συνομιλήσαμε με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και την Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους, διαβεβαιώνοντας τους πως η Κυβέρνηση είναι παρούσα. Η στήριξη όλων των Περιοχών της Βόρειας Ελλάδος που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές είναι αυτονόητη”.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο