Καθολικές Μοναχές ανά τον κόσμο στη μάχη κατά της πανδημίας


Τις τελευταίες Εβδομάδες ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η πανδημία έχει αλλάξει τις ζωές όλων, το ίδιο και τις συνήθειές μας.

Αυτό φαίνεται πως ισχύει ακόμα για τα Μοναστήρια ανά τον κόσμο όπου Μοναχές και άλλων Δογμάτων έχουν αφήσει για λίγο στην άκρη το κομποσχοίνι ή άλλα, περισσότερο παραδοσιακά και… Μοναστηριακά, εργόχειρα κι έχουν ριχτεί κι αυτές στη μάχη ενάντια στον Κορονοϊό.

Από την Ινδία μέχρι την Αμερική αλλά και την πολύπαθη Ιταλία, Μοναχές συμβάλουν στο έργο των Υγειονομικών Αρχών ράβοντας προστατευτικές μάσκες, εξαιτίας της έλλειψης που παρατηρείται σε μέσα προστασίας τις τελευταίες ημέρες.

Στο Guwahati της Ινδίας, η Αδερφή Rose Paite έχει μετατρέψει την Σχολή Ραπτικής που η ίδια έχει σε Εργαστήρι παραγωγής, κατασκευάζοντας περί τις 500 μάσκες ημερισίως.

Στη γειτονική Ιταλία, Μοναχές του Τάγματος “Missionary Sisters Servants of the Holy Spirit”, ράβουν επίσης μάσκες, τουλάχιστον για δική τους χρήση, καθώς, όπως λένε, δεν μπορούν να τις διαθέσουν σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα, αφού δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Στο Δομινικανό Μοναστήρι του Summit στο New Jersey των ΗΠΑ, οι Μοναχές έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Τοπικού Νοσοκομείου κι επιστράτευσαν τις γνώσεις τους πάνω στη ραπτική στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Η παραγωγή μασκών είναι το τέλειο εργόχειρο αυτή τη στιγμή», δηλώνουν στη σελίδα της Μονής στο Facebook, συνοδεύοντας την ανάρτησή τους με ένα βίντεο από τη διαδικασία, ενώ σημειώνουν ταυτόχρονα πως «οι εργαζόμενοι στον Τομέα της Υγείας αλλά και όλοι όσοι πλήττονται από την πανδημία βρίσκονται στις προσευχές μας», για να μην παραμελούνται φυσικά και τα παραδοσιακά καθήκοντά τους.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο