Καθημερινές Διαδικτυακές Εκπομπές για την ψυχική υγεία, την Εκπαίδευση και τη Δημιουργική Απασχόληση στο YouTube (VIDEO)


Καθημερινές διαδικτυακές εκπομπές στο YouTube, με θέματα ψυχικής υγείας, εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης, διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή ομάδας ψυχιάτρων, παιδοψυχιάτρων, ψυχολόγων και εκπαιδευτικών.

Η Δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Κανένας Μόνος» (#kanenasmonos), για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του Κορονοϊού.


Πρόκειται για 30 εκπομπές, με συμβουλές και προτάσεις για όλους τους πολίτες, όλων των ηλικιών, που «Μένουν Σπίτι» λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης της Νόσου.


Η Δράση υλοποιείται με την υποστήριξη των Πανεπιστημιακών Ψυχιατρικών Κλινικών του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, τη Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και τη Γ’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη σειρά των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για να περιορίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού, διοργανώνει τη νέα της δράση στο πλαίσιο της καμπάνιας #kanenasmonos.

Η νέα μας δράση αφορά σε μια σειρά από διαδικτυακές εκπομπές για όλους τους πολίτες, όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες, μέσω του καναλιού της Περιφέρειας στο YouTube, παρέχουν συμβουλές και χρήσιμες οδηγίες για ζητήματα ψυχικής υγείας, αλλά και εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και ειδικά στα παιδιά και τους νέους. Έχουμε πει ότι αυτή την κρίση δεν θα επιτρέψουμε να την περάσει κανένας μόνος του.

Οι Δράσεις της καμπάνιας μας έχουν ήδη τεράστια ανταπόκριση, καθώς δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας κάνουν χρήση των υπηρεσιών τηλεϊατρικής, ψυχολογικής στήριξης, διανομών τροφίμων και υγειονομικού υλικού, αλλά και των διαδικτυακών ψυχαγωγικών ‘αποδράσεων’ που υλοποιούμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.


Στο επόμενο διάστημα και για ένα μήνα θα προβάλλεται καθημερινά μία εκπομπή, με διαφορετικό θεματικό περιεχόμενο, στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:

Στο youtube

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους συντονιστές της δράσης:
-Αλέξανδρο Κόπτση, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
-Γεώργιο Παπαζήση, ψυχίατρο – ψυχοθεραπευτή, αναπληρωτή καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
-Μαγδαληνή-Λίνα Φιλιππιάδου, Περιφερειακή Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, ειδικευόμενη ψυχίατρο της Β’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο