Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας


Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ.κ. Εμμανουήλ Επίσκοπος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου της Μητρός Εκκλησίας καλωσόρισε τους Κληρικούς του που κατάφεραν μέσω αυτού του τρόπου να συμμετέχουν στην Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πρώτα συζητήθηκε το θέμα της Επαναλειτουργίας των Ιερών Ναών μετά τον εγκλεισμό για την Προστασία από τον Κορωνοϊό.

Οι κληρικοί είχα την ευκαιρία να μοιραστούν τις απόψεις τους και να εξηγήσουν λεπτομέρειες που αφορούν στις Ενορίες τους σε διάφορες Πόλεις και χωριά της Γαλλίας.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τις εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου και την εφαρμογή των Περιοριστικών Μέτρων όπως αυτά ορίζονται από την Κυβέρνηση, ώστε να επιτραπεί η συμμετοχή στις Ιερές Ακολουθίες όσο το δυνατόν περισσότερων πιστών, τηρώντας παράλληλα τις οδηγίες της Πολιτείας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε επίκαιρα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της Ιεράς Μητροπόλεως και συμβούλευσε κατάλληλα τους Κληρικούς.

Η συνεργασία όλων των Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Βικαριάτου, υπήρξε άψογη, και αποφασίστηκε να καθιερωθεί η συχνή επικοινωνία μέσω του νέου αυτού Διαδικτυακού τρόπου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα βολικός λόγω των μεγάλων αποστάσεων των Ενοριών που εκτείνονται σε όλη τη Γαλλία και το Πριγκιπάτο του Μονακό.

sinaxi gallias2

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο