Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου: Διάθεση θέσεων για Προπτυχιακές – Μεταπτυχιακές Σπουδές


Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχει αρχίσει τη διαδικασία διάθεσης θέσεων για τα δύο υφιστάμενα Προγράμματα Σπουδών της για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021.

Καταληκτική ημερομηνία Υποβολής των Αιτήσεων για αμφότερα τα Προγράμματα Σπουδών είναι η 15η Ιουλίου 2020.


Προπτυχιακό Πρόγραμμα
«Θεολογία» (4 έτη/240 ECTS, Πτυχίο)
Δίδακτρα 3.000€ Ετησίως.

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα
«Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα»
(2 έτη/120 ΕCTS, Μάστερ)
Δίδακτρα 3.600€ Ετησίως.

Αιτήσεις και κριτήρια εισδοχής

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 22443066, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@theo.ac.cy. και στην ιστοσελίδα της Θ.Σ.Ε.Κ. https://www.theo.ac.cy

Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.) είναι Ιδιωτική Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Υ.Π.Π. 7.14.10.37), που ιδρύθηκε το 2015 και λειτουργεί με την ηθική και οικονομική υποστήριξη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Η Σχολή είναι αφοσιωμένη στην υπηρεσία της Εκκλησίας, της Θεολογικής Επιστήμης και της Κοινωνίας, ενώ έχει θέσει ως βασική αρχή του ήθους της τον «Χρυσό Κανόνα» της Καινής Διαθήκης «πάντα οὖν ὅσα ἐὰν θέλητε, ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, οὕτω καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς» (Ματθ. 7,12).

Πρόκειται για μια δυναμικά αναπτυσσόμενη Σχολή, στελεχωμένη από έμπειρους και καταξιωμένους Καθηγητές, η οποία στο παρόν στάδιο προσφέρει δύο υψηλού επιπέδου Προγράμματα Σπουδών.

Το τετραετές (8 εξάμηνα) Προπτυχιακό Πρόγραμμα Θεολογικών Σπουδών της Θ.Σ.Ε.Κ. προσφέρεται από το 2015 και δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να σπουδάσουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις την Ιερά Επιστήμη της Θεολογίας στην Κύπρο.

Απευθύνεται σε πρόσωπα που επιθυμούν να γνωρίσουν τον πλούτο της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας Παράδοσης, με τη μελέτη των πηγών της πίστης μας, της λειτουργικής ζωής, της τέχνης και του πολιτισμού.

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι το μόνο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Θεολογικών Σπουδών Αναγνωρισμένο και Πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε) στην Κύπρο.

Το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.) έχει Αναγνωρίσει τα Πτυχία Θεολογίας, που κατέθεσαν οι πρώτοι Απόφοιτοι, ως ισότιμα και αντίστοιχα προς Πτυχίο Πανεπιστημιακού επιπέδου στον κλάδο/ειδίκευση Θεολογίας. Πτυχιούχοι της Θ.Σ.Ε.Κ. έχουν ήδη ενταχθεί στους Πίνακες Διοριστέων και Διορισίμων Εκπαιδευτικών Θρησκευτικών, ενώ μεγάλος αριθμός από αυτούς Διακονεί ήδη από διάφορες θέσεις την Εκκλησία της Κύπρου.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Eφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα” προσφέρεται από το 2019 και είναι διετές (4 εξάμηνα).

Το ΜΠΣ έχει στόχο να εκπαιδεύσει περαιτέρω στελέχη σε Εκκλησιαστικές Κοινότητες, Οργανισμούς, Ιδρύματα, Δήμους, Σχολεία, ώστε να τα καταρτίσει Ακαδημαϊκά και να τα καταστήσει θεωρητικά και πρακτικά ικανά να εφαρμόζουν σύγχρονες θεωρίες ψυχολογίας και ερευνητικά τεκμηριωμένες προσεγγίσεις ψυχολογίας και συμβουλευτικής σε πραγματικά προβλήματα ατόμων και ομάδων, καθώς και για να οργανώνουν το Κοινωνικό έργο μιας Ενορίας ή ενός Οργανισμού.

Το εν λόγω ΜΠΣ έρχεται να καλύψει ένα κενό ή και να αναβαθμίσει υφιστάμενες υπηρεσίες σχετικές με τη θετική ανάπτυξη, την κοινωνική ευημερία και την ψυχική υγεία, που προσφέρονται από Εκκλησιαστικές Κοινότητες ή από Υπηρεσίες Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και Ιδρυμάτων. Το ΜΠΣ είναι αξιολογημένο και Πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.).

Η Θ.Σ.Ε.Κ., ως εγγεγραμμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, προσφέρει μια σειρά από οικονομικές ελαφρύνσεις, διευκολύνσεις, εκπτώσεις και Υποτροφίες στους Φοιτητές της. Φοίτηση στα δύο Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών της παρέχει στους Φοιτητές τη δυνατότητα διεκδίκησης Κρατικής Φοιτητικής Χορηγίας μέχρι 3.420€ Ετησίως.

Φοιτητές που εγγράφονται στη Θ.Σ.Ε.Κ. δύνανται να διεκδικήσουν υποτροφίες αριστείας και υποτροφίες διακρίσεων από τη Σχολή μέχρι και 100%. Παρέχεται επίσης οικονομική βοήθεια σε φοιτητές από πολυμελείς ή/και εμπερίστατες οικογένειες.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 22443066, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@theo.ac.cy. και στην ιστοσελίδα της Θ.Σ.Ε.Κ.

Visits: 2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο