ΘΕΜΑ LABEL NEWS: Ο Βούλγαρος Παρουσιαστής Ειδήσεων, που μεταδίδει την Ορθόδοξη Πίστη στην χώρα του, κάνοντας Ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα τους Αγίους της Εκκλησίας μας, με διεθνείς διακρίσεις και βραβεία (VIDEO)


Συνέντευξη: Ήρια Καρποδίνη

«Τα τελευταία 13 χρόνια είμαι δημοσιογράφος στο TV EUROPA, ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά ειδησεογραφικά κανάλια της Βουλγαρίας». Με αυτή την ιδιότητα μου συστήνεται ο Angel Bonchev  και συνεχίζει εξηγώντας μου πως τα τελευταία 6 χρόνια έχει αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό. Αυτό το κάνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο συνδυάζοντας την ιδιότητα της δουλειάς του με την αφοσίωσή του στην Ορθοδοξία.

Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ήδη τρία πολύ επιτυχημένα θρησκευτικά ντοκιμαντέρ, το καθένα από τα οποία έχει τη δική του σημασία.

Γεννήθηκα στο Ασσενόβγκραντ, μια μικρή πόλη της Βουλγαρίας με περισσότερους από 100 ναούς, συνολικά 17 εκκλησίες, περισσότερα από 85 παρεκκλήσια και 5 μοναστήρια γύρω από την πόλη. Η πίστη ήταν βαθιά μέσα μου απ’ όταν ήμουν μικρό αγόρι, αλλά εξερράγη στην καρδιά μου όταν βρέθηκα για πρώτη φορά στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου”.

Ο Angel υπέφερε από τροφική αλλεργία στα αυγά και τη σοκολάτα, και προσευχόταν στον Άγιο Νεκτάριο για αυτό το θέμα..πλέον σήμερα δεν έχει αλλεργία χάρη στη προσευχή του. «Έχω τον Άγιο Νεκτάριο στην καρδιά μου, είναι ο Άγιός μου και ακόμη και χωρίς αυτό το θαύμα θα τον αγαπούσα το ίδιο». «Αποφάσισα να κάνω ένα μικρό ντοκιμαντέρ γι ‘αυτόν διάρκειας 8 λεπτών, μπορείτε να το δείτε στο διαδίκτυο με το όνομα THE WONDERWORKER SAINT NEKTARIOS (Ο θαυματουργός Άγιος Νεκτάριος)». Χάρη σε αυτό το ντοκιμαντέρ έμαθαν για πρώτη φορά στη Βουλγαρία για τον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το αυθεντικό ντοκιμαντέρ ενώ ακόμη πρόκειται να κυκλοφορήσει και με ελληνικούς υπότιτλους.

Μετά την προβολή του και την αποδοχή του από τον κόσμο της Βουλγαρίας αποφάσισε να δημιουργήσει κι άλλες παρόμοιες ταινίες έχοντας ένα σκοπό. Σημειώνεται πως οι παρουσιάσεις των ντοκιμαντέρ του γίνονται εντελώς δωρεάν, χωρίς, δυστυχώς, ο ίδιος  να έχει ακόμη χορηγούς.

Στην ερώτησή μου για το κίνητρο που τον παρακίνησε να ασχοληθεί με αυτό, ο Angel μου απαντά «θέλω να τους ‘μολύνω’ με πίστη».

Έτσι, η ιδέα για το θέμα του δεύτερου ντοκιμαντέρ του έρχεται από την ίδια του τη ζωή και τη γενέτειρά του, την πόλη Ασσενόβγκραντ. Η ταινία με τίτλο «Η Ιερά Πόλη – Ασενόβγκραντ» (Stenimahos) δημιουργήθηκε το 2015 για να φτάσει να είναι σήμερα η πρώτη και μοναδική ορθόδοξη χριστιανική ταινία που έχει ποτέ παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Κάθε ένας από τους ναούς της πόλης έχει τη δική του ιστορία και σημαντικότητα αποτελώντας για τον καθένα ένα αγιασμένο μέρος ανακάλυψης του ίδιου του του εαυτού. Το ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε και με αγγλικούς υπότιτλους προσεγγίζοντας ένα ευρύτερο κοινό.

Το τρίτο έργο του Angel Bonchev είναι ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά από τη Κριμαία. Μάλιστα μέσα σε αυτό έχει αποκλειστικές συνεντεύξεις με δύο ανθρώπους από την οικογένεια του Αγίου, οι οποίοι μοιράζονται τα συναισθήματα και τις μνήμες από την εποχή που ήταν μαζί του.  Ακόμη, στο ντοκιμαντέρ μιλάει και μια μοναχή που βαφτίστηκε από τον Άγιο Λουκά όταν ήταν 10 χρονών, αλλά όχι στην εκκλησία. Το βάπτισμα έγινε σε ένα συνηθισμένο δωμάτιο με πολλά παιδιά γιατί εκείνη την εποχή απαγορευόταν να είναι κανείς θρησκευόμενος. «Πριν από την παρουσίαση αυτού του ντοκιμαντέρ ο Άγιος Λουκάς ήταν άγνωστος Άγιος για τους Βούλγαρους, αλλά τώρα είναι ένας από τους πιο γνωστούς Άγιους στη χώρα μου, εξαιτίας του ντοκιμαντέρ. Το ντοκιμαντέρ μου “Ο Ιερός Χειρουργός” παρουσιάστηκε σε: Κινηματογράφους, αίθουσες, φυλακές, νοσοκομεία, σε καθολική εκκλησία στην Ισπανία».

«Όταν είδα την μεγάλη αγάπη του λαού προς τον Άγιο Λουκά έγραψα και ένα βιβλίο για παιδιά το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη χώρα μου». Ό Μητροπολίτης Τρίκκης, Χρυσόστομος μου έκανε αίτημα για τη μετάφραση του, γιατί πραγματικά του άρεσε το βιβλίο και τώρα «Ο Χειρουργός  Άγιος Λουκάς» βρίσκεται γραμμένο στα ελληνικά σε Τρίκαλα, Σπάρτη, Γιαννιτσά, Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ξάνθη και ελπίζω ότι περισσότεροι Μητροπολίτες θα το πάρουν.

Φτάνοντας στο σήμερα, ο Angel Bonchev συνεχίζοντας τον σκοπό του δουλεύει πάνω σε μια ακόμη θρησκευτική ταινία, αυτή τη φορά αφιερωμένη στον  Άγιο Εφραίμ της Νέας Μάκρης του όποιου τον βίο γνώρισε και θαύμασε. «Αυτό το ντοκιμαντέρ το ξεκίνησα το 2014, αλλά δεν έχω χρήματα να πάω στη Νέα Μάκρη και να κάνω συνεντεύξεις, να αγοράσω εφέ και καλά προγράμματα για το ντοκιμαντέρ δεν μπορώ ακόμα να το τελειώσω. Έχω πολλούς ηθοποιούς και καλλιτέχνες του χώρου, καθώς και μέρη για την αναπαράσταση των θαυμάτων». «Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί τα 2/3 της ταινίας, όμως περιμένω να μαζέψω χρήματα από τον μισθό μου, ή αν βρω κάποιον χορηγό, για να μπορέσω να το ολοκληρώσω.

Ο Άγιος Εφραίμ γεννήθηκε στα Τρίκαλα και τα θαύματα που έκανε παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ  σαν μια ταινία με κανονικούς ηθοποιούς. Μάλιστα όταν ολοκληρωθεί θα κυκλοφορήσει και με ελληνικούς υπότιτλους. Μέχρι στιγμής ο Angel μας έδωσε κάποιες αποκλειστικές φωτογραφίες από την ταινία που με τόση υπομονή και επιμονή ευελπιστεί πως θα ολοκληρώσει.

Ο Angel Bonchev, έχοντας ήδη στο ιστορικό του τρία από τα καλύτερα Ορθόδοξα Ντοκιμαντέρ της Βουλγαρίας συνεχίζει το έργο του με σκοπό να βοηθήσει όλο και περισσότερο κόσμο να έρθει κοντά στον Θεό και τους Αγίους.

«Οι χώρες μας (Ελλάδα και Βουλγαρία) δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την ορθόδοξη χριστιανικότητα αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι αυτό δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν», μου λέει ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή μας.

Πηγή: https://labelnews.gr

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο