Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών απαντά στην ιστοσελίδα “Ρομφαία”


Κυρίες/οι,

Έχοντας αναγνώσει το άρθρο σας με τίτλο « Σχόλιο για την προσφυγή του Αμερικής Ελπιδοφόρου στον ΟΗΕ» θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε ότι, δυστυχώς, αναδημοσιεύσατε αβασάνιστα ένα κείμενο το οποίο περιέχει λάθη, ανακρίβειες, μάλιστα δε και κακοήθεις αναφορές. Συγκεκριμένα:

(1)   Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) δεν είναι επίσημο όργανο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και δεν εκπροσωπεί επίσημα την Μητέρα Εκκλησία, με την οποία συνδέεται απλά με δεσμούς αφοσίωσης, βαθύτατου σεβασμού και αγάπης.

(2)   Έχουν γίνει όχι μία μόνον, αλλά τρεις παρεμβάσεις, από πλευράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, στο 45ο Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Ο.Η.Ε. (και όχι «Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του Ο.Η.Ε. όπως αναφέρετε),  που συνήλθε την περίοδο 14/9-7/10/2020 στην Γενεύη. Επισυνάπτουμε τα εν λόγω κείμενα στην Αγγλική γλώσσα και παρακαλούμε την δημοσίευσή τους καθώς και την αναθεώρηση των όσων αναφέρονται στο άρθρο σας.

(3)   Οι δύο παρεμβάσεις είναι γραπτές, όπως φαίνεται από τα επισυναπτόμενα.  Η 3η , η προφορική,  όπως πλήθος άλλων παρεμβάσεων αναρτήθηκε από την Προεδρία του Συμβουλίου στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ επειδή δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για την παρουσίασή της. Και όχι, όπως υπαινίσσεται το αναδημοσιευόμενο άρθρο, διότι η Οι.Ομ.Κω. «δεν κατέθεσε το κείμενο της προσφυγής, δήθεν λέγει ελλείψει χρόνου».

(4)   Επισημαίνουμε, τέλος, ότι η χρησιμοποίηση στο εν λόγω άρθρο του όρου «Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως» αντί του καθιερωμένου και ακριβούς όρου «Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως» αποτελεί σοβαρότατο λάθος, αν βέβαια δεν πρόκειται περί ηθελημένης χρήσης η οποία εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.

 Παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι η πηγή πληροφόρησης σας προέρχεται από ΜΚΟ  με την επωνυμία «NGO Public Advocacy», η οποία ως μέλος της ECOSOC θα όφειλε να γνωρίζει τόσο τις διαδικασίες του ΟΗΕ, όσο και τους επίσημους τίτλους των παγκοσμίου βεληνεκούς και αναγνωρίσεως οργανισμών στους οποίους αναφέρεται.

 Παρακαλούμε τις άμεσες ενέργειες σας.

Με εκτίμηση

Νικόλαος Ουζούνογλου                     Νικόλαος Αναγνωστόπουλος

Πρόεδρος                                       Γενικός Γραμματέας

ΧΟΡΗΓΙΑ

Λαλαμπόνας
Ο Κήπος της Εδέμ

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο