Η Νεοθωμανική Προσευχή του Σεντόπ στην Αλβανία


Την Αλβανία επισκέπτεται στο τέλος της εβδομάδας ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας (ΤΒΜΜ), Μουσταφά Σεντόπ, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογο του Πρόεδρο της Βουλής της Αλβανίας Γκραμός Ρούτσι, καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα και τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Σε μία κίνηση με μεγάλο συμβολισμό την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, ο Μ. Σεντόπ με την συνοδεία του θα μεταβούν στη Σκόδρα ώστε να μετέχουν την προσευχής στο Μεγάλο Τζαμί της πόλη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του tachydromos.org μετά την προσευχή θα επισκεφθεί και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του τελευταίου Οθωμανού κρατούντα της πόλης, το Χασάν Ριζά Πασά. Πρόκειται για Τούρκο στρατιωτικό διοικητή της Σκόδρας που προέβαλε αντίσταση στα στρατεύματα των Σέρβων και Μαυροβουνίων που αγωνίζονταν στο πλαίσιο της Βαλκανικής Συμμαχίας κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Συνέχισε μάλιστα τις εχθροπραξίες και μετά την σχετική συνθηκολόγηση των Οθωμανών. Σύμφωνα με το νέο Δόγμα των Αλβανών Αναθεωρήθηκε η στάση απέναντι τους ως Τούρκο κατακτητή και το 1996 τιμήθηκε απ’ τον τότε Πρόεδρο της Αλβανίας ενώ το 2007 ανεγέρθηκε μεγαλοπρεπές Μνημείο.

Η Τουρκική Αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί επίσης τον μεντρεσέ, την Πόλης, ο οποίος χρηματοδοτείται από την Τουρκία. Πρόκειται ουσιαστικά για Ιεροδιδασκαλείο όπου προωθούνται οι αρχές και αξίες του Ισλάμ, ενώ προάγεται ο Αντιχριστιανισμός.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο