Η Θεολογική Ακαδημία Δυρραχίου από τα πιο σύγχρονα Εκπαιδευτήρια της Αλβανίας


Η Θεολογική Ακαδημία Δυρραχίου, όπου φοιτούν αγόρια και κορίτσια, είναι από τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτήρια της Αλβανίας.

Έχει την προσωπική σφραγίδα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και ξεκίνησε τη λειτουργία της ως σεμινάριο το 1992, με βασικό σκοπό να αποτελέσει φυτώριο ιερέων.

Ενώ τα πρώτα χρόνια στεγαζόταν σ’ ένα ξενοδοχείο, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, το 1996 η Σχολή μεταφέρθηκε σε ένα σύγχρονο κτηριακό συγκρότημα γύρω από τη Μονή Αγ. Βλασίου, στο ομώνυμο χωριό κοντά στο Δυρράχιο.

Το 1997 άρχισαν να σπουδάζουν και κορίτσια. Ο σκοπός του Μακαριωτάτου δικαιώθηκε. Από τη Θεολογική Ακαδημία, αποφοιτούν καταρτισμένα, άτομα, που στελεχώνουν από διάφορες θέσεις την Εκκλησία της Αλβανίας, αλλά και γενικότερα την κοινωνία της Αλβανίας.

Δεν είναι μόνο οι θεολογικές γνώσεις και οι εκκλησιαστικές εμπειρίες, που αποκτούν οι νέοι και οι νέες, που φοιτούν σ’ αυτή, μέσα από τα μαθήματα, που διδάσκουν έμπειροι καθηγητές από την Αλβανία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και κατά διαστήματα και από άλλες χώρες, και τις λατρευτικές ευκαιρίες.

Είναι και τα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά, που αναπτύσσουν, με επισκέψεις σε διάφορα ιδρύματα στις πόλεις Δυρράχιο, Καβάγια και Τίρανα (δύο ιδρύματα για ανάπηρα παιδιά, ορφανοτροφεία, το σχολείο παιδιών με ειδικές ανάγκες, ένα γηροκομείο, στις φυλακές ανηλίκων, στο νοσοκομείο κτλ).

Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα διεύρυνσης των γνωστικών τους οριζόντων, αξιοποιώντας την πλούσια βιβλιοθήκη, η οποία αριθμεί χιλιάδες τίτλους, θρησκευτικού, επιστημονικού, ιστορικού, λογοτεχνικού κτλ. περιεχομένου.

Η φοίτηση στη Θεολογική Ακαδημία δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές και στις σπουδάστριες, που έχουν υποτροφία από τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, η οποία περιλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων σπουδών, σίτισης και διαμονής, να εμβαθύνουν, παρά την πνευματική καθίζηση των καιρών μας και τη συμφιλίωση με το «μηδέν», στα μεγάλα θέματα της ζωής.

Και παίρνουν τα εφόδια, ώστε όχι μόνο να αποφεύγουν την ολέθρια ηθική νάρκη, που κοντεύει να γίνει πανδημία, αλλά και να μεταφέρουν με το λόγο και το βίο τους τα σωτήρια κηρύγματα του Ευαγγελίου.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο