Η ενότητα της Ρωσίας και η πίστη στο Θεό πρέπει να αποτυπωθούν στο Σύνταγμα


Η διατήρηση της ενότητας και η πίστη στον Θεό πρέπει οπωσδήποτε να βρουν την έκφραση τους στο Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο συμπρόεδρος της ομάδας εργασίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση και Πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) για την της τήρηση του Συντάγματος και την Κρατική οικοδόμηση Αντρέι Κλίσας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ρωσία παραμένει κοσμικό κράτος.

«Εκείνα τα ιδανικά, τα οποία μας παρέδωσαν οι πρόγονοι μας, την αγάπη προς την Πατρίδα, την πίστη στον Θεό, με αυτά τα ιδανικά οι πρόγονοι μας οικοδόμησαν και διαφύλαξαν για εμάς μια μεγάλη Χώρα. Η Ρωσία, δεδομένης της πολυεθνικής και πολυδογματικής και πολυπολιτισμικής της σύνθεσης, αναπτύχθηκε σαν κράτος όπου η πίστη στον Θεό και η Αναγνώριση της Ενότητας του Κράτους που διαμορφώθηκε ιστορικά επί πολλούς αιώνες αποτέλεσαν την βάση της Ανάπτυξης του Κράτους και του ανθρώπου. Οι ανωτέρω θέσεις πρέπει οπωσδήποτε να βρουν την έκφραση τους στο Σύνταγμα», δήλωσε ο Κλίσας.

Παράλληλα ο Ρώσος Γερουσιαστής επεσήμανε ότι η Ρωσία θα παραμείνει κοσμικό Κράτος. «Λαμβάνοντας υπ όψιν τις παραγράφους του Άρθρου 28 του Συντάγματος κάθε πολίτης έχει το Δικαίωμα να πιστεύει στην Σύγχρονη Ρωσία στην οποιαδήποτε Θρησκεία ή να μην πιστεύει σε καμία. Η αρχή του κοσμικού Κράτους παραμένει ακλόνητη υπογράμμισε ο Κλίσας, προσθέτοντας ότι ο κάθε πολίτης ορίζει ο ίδιος τη στάση του απέναντι στον Θεό.

Ο Κλίσας δήλωσε επίσης ότι η ομάδα Εργασίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση προτίθεται να προτείνει ξεχωριστό άρθρο στο τρίτο κεφάλαιο του Συντάγματος για το θέμα αυτό.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο