Η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά και ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης του Γένους κ.κ. Βαρθολομαίος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σε λίγες ημέρες


Τις επόμενες ημέρες αρχίζουν οι Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Εορτή του Πολιούχου και Προστάτου της Θεσσαλονίκης μας, Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Την Δευτέρα 14η Οκτωβρίου 2019 στις 5.00 το απόγευμα θα γίνει στον χώρο έμπροσθεν του Μνημείου του Ποντιακού Ελληνισμού (πλ. Αγίας Σοφίας), από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, τον Ιερό Κλήρο και τον Ευσεβή λαό, η Επίσημη Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΣΟΥΜΕΛΑ» εκ της Ιεράς Μονής αυτής, στο Βέρμιο Όρος, της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Η Ιερά Εικόνα, ακολούθως, θα μεταφερθεί Λιτανευτικώς στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Πολιούχου και Προστάτου Αγίου Δημητρίου, όπου θα Τελεσθεί η Επίσημη Δοξολογία και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό για να Συνεορτασθεί με τον Άγιο Δημήτριο σύμφωνα με την Τοπική μας Παράδοση.

Το Ιστορικό και θαυματουργό αυτό Ιερό Κειμήλιο του Ποντιακού Ελληνισμού, θα κομίσει στην Συμπροτεύουσα της Θεσσαλονίκης μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, εν όψει και της Αφιερώσεως του παρόντος Έτους 2019 στην Μνήμη της Γενοκτονίας τριακοσίων πενήντα τριών χιλιάδων (353.000) αδελφών μας, Ελλήνων του Πόντου, με την συμπλήρωση ενός Αιώνος από τα φρικτά εκείνα γεγονότα.

Ήδη το Πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων έχει Ανακοινωθεί από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και καθημερινά από την Δευτέρα 14η Οκτωβρίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Πολιούχου και Προατάτου της Συμπροτευούσης της Θεσσαλονίκης θα τελούνται:

– ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία (7.30-9.30 π.μ.),

– η Ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου και η Ιερά Παράκληση (6.30 – 8.00 μ.μ.), και

– η Ιερά Αγρυπνία (9.00 μ.μ.).

Επίσης, Ανακοινώνεται, ότι κατά το διήμερο, Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, θα επισκεφθεί την Συμπροτεύουσά μας, κατόπιν Προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Η Επίσκεψη αυτή του Πατριάρχου του Γένους, γίνεται στα πλαίσια των Εκδηλώσεων του θεσμού της “Βυζαντινής Θεσσαλονίκης”, που έχει σκοπό να προβάλλει την Βυζαντινή, Εκκλησιαστική, Ιστορική και Πολιτισμική Παράδοση της Πόλεώς μας και την αξιοποίησή της.

Κορύφωση των πολλών Εκδηλώσεων, τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης, θα είναι η Τέλεση Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Παλαιοχριστιανικό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου, το Σάββατο 19η Οκτωβρίου ε.ε. από τις 7:00 έως τις 11:00 π.μ.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο