Η Έναρξη του Νέου Σχολικού Έτους στην Πατριαρχική Ιερατική Σχολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για το 2021 – 2022


Την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021, έλαβε χώρα η έναρξη των Μαθημάτων του Νέου Σχολικού έτους 2021 – 2022 στην Πατριαρχική Ιερατική Σχολή του Πατριαρχείου επί του Λόφου της Αγίας Σιών.

Για το γεγονός αυτό τελέστηκε Αγιασμός του ύδατος στον Ναό της Αγίας Τριάδος της Σχολής από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου με τη συμμετοχή του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, Γέροντος Αρχιγραμματέως, του Σχολάρχου και Δραγουμάνου Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου, των Καθηγητών και των μαθητών Δοκίμων, προσφάτως επιστρεψάντων εις τα μαθήματα αυτών, παρουσία και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα.

Άμα τη τελετή του Αγιασμού, ο Μακαριώτατος ανέπεμψε Πατρικούς Λόγους στους Μαθητές και Καθηγητές, υπογραμμίζοντας παράλληλα την σημασία της χριστιανικής και Ελληνικής Παιδείας, την οποία λαμβάνουν στη Σχολή για την διαμόρφωση εντίμων χαρακτήρων και την Φοίτηση μετά την Λυκειακή Αποφοίτησή τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές και την ένταξη στην Αγιοταφίτικη Αδελφότητα μετά από Αίτηση.

Εν συνεχεία ο Σχολάρχης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος δεξιώθηκε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη και την Συνοδεία του και καλωσόρισε και τους Καθηγητές και Μαθητές στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής.

Visits: 3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο