Ε’ Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

Συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, η Ε΄ κατά σειρά Γενική Ιερατική Σύναξη για το τρέχον Εκκλησιαστικό Έτος, εις την Κεντρική Αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», η οποία και στεγάζεται στους χώρους της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων.

Στο πρώτο μέρος της Εισηγήσεως του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε στην έννοια του χρόνου ως δωρεά του Κυρίου μέσα στην Εκκλησία, ενώ παίρνοντας αφορμή από επικείμενη Εορτή των Τριών Ιεραρχών εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την Ποιμαντική προσέγγιση και τους τρόπους επικοινωνίας που πρέπει να έχει ο Κληρικός προς τους νέους, διότι όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για ένα σωστό αύριο των παιδιών μας».

Εν συνεχεία, παρουσιάζοντας τα Προγράμματα Ποιμαντικής Καταρτίσεως που λειτουργούν ή θα υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «στον χώρο της Διακονίας μας, ο Ιερέας θα πρέπει να είναι σωστά καταρτισμένος και έτοιμος, ώστε έχοντας ταπεινό φρόνημα να μπορεί να ανταπεξέλθει στην υπηρεσία του Μυστηρίου της Σωτηρίας του ανθρώπου και στις όποιες δυσκολίες του προκύψουν».

Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά προέτρεψε μέσα από παραδείγματα τους Κληρικούς να διαβάζουν και να μελετούν συνεχώς τα Κείμενα των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του, έθιξε και το θέμα της Προσευχής ως προσωπική επικοινωνία του καθενός με τον Θεό.

Καταλήγοντας, έγινε αναφορά στο καθ΄ έτος τελούμενο Αγιολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στο τέλος του μηνός Φεβρουαρίου επ΄ ευκαιρία της εορτής της Αγίας Κυράννης, το οποίο εφέτος θα έχει ως θέμα «Εκκλησία και σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα» και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, με την συμμετοχή ως Εισηγητών Ιεραρχών, Πατέρων εκ του Αγίου Όρους και Καθηγητών του Πανεπιστημίου.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση πάνω στα προαναφερθέντα ζητήματα που συζητήθηκαν, καθώς επίσης και σε θέματα Λειτουργικής, πνευματικής και Διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπου Ενορίες.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο