Ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών σε μελλοντικούς Κληρικούς Πατέρες και στην Εκπαιδευτική Κοινότητα


Σε Εκπαιδευτικούς και Φοιτητές Εκκλησιαστικών Σχολών της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ευχήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2021, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος για την Έναρξη του Ακαδημαϊκού Έτους και με αφορμή την ημέρα της γνώσης, που Εορτάζεται σήμερα στη Ρωσία.

Στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος απευθύνεται στους μελλοντικούς κληρικούς και θεολόγους της Ρωσίας, λέγοντας τα εξής:

«Πρυτάνεις, Δάσκαλοι, Μέντορες και Φοιτητές Θεολογικών Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων,

Επιφανείς Αρχιεπίσκοποι, αξιότιμοι πατέρες, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές!

Σας συγχαίρω θερμά για την Έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς.

Η εκκλησιαστική εκπαίδευση αποτελεί μια ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή των νέων. Δεν είναι μόνο η συγκέντρωση γνώσεων, αλλά και η συνεχής εργασία με τον εαυτό σας, η απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας στην οικοδόμηση σχέσεων με διαφορετικούς ανθρώπους. Κάθε εργαζόμενος στην εκκλησία καλείται να είναι ένα πλήρως ανεπτυγμένο άτομο, ικανό να πείσει για την αλήθεια του Θεού τόσο από τον άμβωνα, όσο και σε μια φιλική συνομιλία ή στα μέσα ενημέρωσης.

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι τα μαθήματα θα γίνονται φέτος κανονικά: αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο για την εκπαίδευση όσο και για την πνευματική ανάπτυξή σας. Επιπλέον, θα έχετε ξανά την ευκαιρία να συμμετάσχετε στην λατρεία με ακολουθίες, τις οποίες στερηθήκατε κατά την περίοδο των αυστηρών περιορισμών που προκλήθηκαν από την εξάπλωση της μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, θα θυμηθούμε μια από τις πένθιμες και ταυτόχρονα σημαντικές ημερομηνίες της ιστορίας της εκκλησίας – την 100η επέτειο του μαρτυρικού και ομολογιακού κατορθώματος κατά τη διάρκεια της εκστρατείας κατάσχεσης τιμαλφών της εκκλησίας (Πρόκειται για την αφαίρεση της εκκλησιαστικής περιουσίας στη Ρωσία το 1922). Αυτό το γεγονός, που κράτησε μόνο λίγους μήνες, εξελίχθηκε σε μια δύσκολη δοκιμασία, όταν κάποιοι έδειξαν πίστη στον Χριστό και στην Εκκλησία Του, μη φοβούμενοι τον μαρτυρικό θάνατο, ενώ άλλοι απέφυγαν το σχίσμα και τη συνεργασία με τους διώκτες. Το κατόρθωμα των προγόνων μας, τους οποίους ο κακός δεν μπορούσε να συμπαρασύρει μακριά από τον Θεό, αποτελεί σήμερα παράδειγμα εκπληκτικής πνευματικής δύναμης, ζήλιας και αφοβίας για όλους μας, ειδικά για εκείνους που μόλις ξεκίνησαν να βαδίζουν στον δρόμο της υπηρεσίας του Κυρίου και των ανθρώπων…

Αυτή την γιορτινή ημέρα, σας εύχομαι επιτυχία στις προσπάθειές σας και στην υπακοή που θα πρέπει να κάνετε, ψυχική ηρεμία και πλήρη δύναμη, που μπορεί ο Παντοδύναμος να σας στείλει μέσω των προσευχών του πλήθους των Αγίων της Εκκλησίας μας, ιδιαίτερα των νέων Μαρτύρων και Ομολογητών της Ρωσίας.

Ευλογία Κυρίου και έλεος Αυτού,

+ Κύριλλος, Πατριάρχης Μόσχας»

*Η αφαίρεση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας στη Ρωσία το 1922 έγινε επί Λένιν.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο