Ερευνητικό Πρόγραμμα: «Πράσινη Ορθοδοξία και παράλληλες δράσεις»


Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου με χαρά Ανακοινώνει την Έναρξη Ετήσιου Ερευνητικού Προγράμματος με Τίτλο «Πράσινη Ορθοδοξία και παράλληλες Δράσεις», το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τo WWF Ελλάς.

Το Πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία μιας πρότυπης «πράσινης ενορίας» στο Βόλο (Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Νέα Ιωνία Βόλου), ως έναυσμα για τη δημιουργία δικτύου κλιματικά ουδέτερων ορθοδόξων ενοριών, μέσω της παραγωγής ενημερωτικού υλικού, της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της ενορίας και της εγκατάστασης μικρού φωτοβολταϊκού συστήματος, η οποία θα συνοδεύεται από τις απαραίτητες παρεμβάσεις ενεργειακής αποδοτικότητας και εξοικονόμησης σε επίπεδο κτιριακής υποδομής και λειτουργίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος εκτός από τη δημιουργία της «πράσινης ενορίας» θα λάβουν χώρα ποικίλες παράλληλες δράσεις όπως: έκδοση ενημερωτικού υλικού για την οικολογική ευαισθητοποίηση των ενοριτών, οργάνωση σχολικού διαγωνισμού συγγραφής δοκιμίου για την κλιματική αλλαγή σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Μαγνησίας, διοργάνωση Σεμιναρίων και Εκδηλώσεων στο πλαίσιο της ενορίας με σκοπό την ενημέρωση και εμπλοκή των ενοριτών σε συγκεκριμένες Δράσεις (αρχής γενομένης από τον Ιούνιο η ημερομηνία θα Ανακοινωθεί προσεχώς), τη διοργάνωση Διαδικτυακού Συνεδρίου με θέμα «Ορθόδοξη Εκκλησία και κλιματική αλλαγή» τον Οκτώβριο του 2021, εν όψει της 26ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (2021 United Nations Climate Change Conference).

Παράλληλα στο πλαίσιο του Προγράμματος θα ξεκινήσει η λειτουργία εξειδικευμένου ιστολογίου ( greenorthodoxyvolos.wordpress.com ), στο οποίο θα δημοσιεύονται επίκαιρα κείμενα, ειδήσεις κλπ. για την Περιβαλλοντική Δραστηριοποίηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στη σχετική συζήτηση παγκοσμίως.

Τέλος από τον επίσημο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Ορθόδοξη Μαρτυρία» 104 FM, θα λάβουν χώρα μηνιαίες εκπομπές περιβαλλοντικού περιεχομένου, όπου εκλεκτοί καλεσμένοι θα συνομιλούν με τον Διευθυντή του σταθμού Νίκο Βαραλή για θέματα που αφορούν στην κλιματική κρίση και τον Ρόλο της Εκκλησίας για την αντιμετώπισή της.

Το παρόν Πρόγραμμα αποτελεί τη δεύτερη φάση συνεργασίας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου με το WWF Ελλάς.

Προϊόν της πρώτης φάσης της συνεργασίας ήταν η Έκδοση ενός Συλλογικού Τόμου για τον Ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Βαλκάνια σε σχέση με την κλιματική κρίση, με τίτλο:

The Orthodox Church addresses the climate crisis (2021).

Για να διαβάσετε και κατεβάσετε το βιβλίο πατήστε εδώ.

Υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου είναι ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Δρ. Νικόλαος Ασπρούλης.

Για περαιτέρω ενημέρωση και πληροφορίες για το Πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email: asprou@acadimia.org, ή τηλ. 6951978329.

Μπορείτε επίσης να απευθύνεστε στη Γραμματεία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου (κ. Βαλίλα Γιαννουτάκη) μέσω e-mail info@acadimia.org ή τηλεφώνου: 24210-93553

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο