Επιστολή Ιεροσπουδαστού της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων για το Σχέδιο του κλεισίματος των Σχολών προς στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και στην Υπουργό Παιδείας


Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απέστειλε Ιεροσπουδαστής της Σχολής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος
κ.κ. Ιερώνυμε Β’,
Αξιότιμη κ. Υπουργέ Παιδείας & Θρησκευμάτων
κ. Νίκη Κεραμέως,

Με αισθήματα αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης εκφράζω την έντονη αγωνία μου ως Ιεροσπουδαστής στην ιστορική Σχολή της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων.

Πληροφορήθηκα από έγκυρα δημοσιεύματα πως η κυβέρνηση θα περάσει νομοσχέδιο προβαίνοντας την κατάργηση των Α.Ε.Α. Αθηνών Θεσσαλονίκης και Βελλάς Ιωαννίνων. Πριν προβείτε σε αυτή την ενέργεια το ζήτημα θα εξετάσει η Δ.Ι.Σ. διεξάγοντας ψηφοφορία.

Ταπεινά πιστεύω με αυτή την ενέργεια απουσιάζει τελείως ο διάλογος σας με τους φοιτητές.

Δεν είμαστε ένα όνομα <<φοιτητές>> αλλά είμαστε μία οικογένεια με πατέρα μας τον Χριστό καθοδηγητές την Υπεραγία Θεοτόκο, τους Αγίους μας και τους σεβάσμιους καθηγητές μας.

Πρέπει να γνωρίζετε πως όλα αυτά τα χρόνια έως σήμερα σπουδάζουμε με τα χρήματα των γονέων μας και δίνουμε από τα νεανικά μας χρόνια τη ζωή μας για να ζήσουμε στο χώρο της ελευθερίας που καθορίζει η παράδοση και το Ευαγγέλιο.

Αναρωτηθήκατε πόσοι Ιερείς έγγαμοι και άγαμοι που φόρεσαν το ράσο που είναι τίμιο έχοντας βίωμα την ορθόδοξη πίστη και καταρτισμένη μόρφωση των Α.Ε.Α.;

Επίσης υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι μέσω αυτού του πτυχίου συνέχισαν σε άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα χωρίς να ξεχνούν τα πρώτα ευεργετημένα χρόνια της προπτυχιακής περιόδου.

Διανύουμε μία εποχή χαλεπή μα όχι απαισιόδοξη συμβάλλοντας και οι Εκκλησιαστικές Ακαδημίες που είναι ενταγμένες μέσα στην κοινωνία και βοηθούν τον άνθρωπο να λάβει παιδεία ηθική και πνευματική.

Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, μας άφησαν μια παρακαταθήκη το συγγραφικό τους έργο το οποίο έργο πέρα από μάθηση γίνεται τρόπος ζωής.

Ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος αναφέρει πριν το μαρτυρικό του θάνατο: <<Νυν άρχομαι μαθητής είναι.>> με αυτή τη φράση γινόμαστε και εμείς μαθητές της Εκκλησίας του Χριστού μέσω της καλλιέργειας των Θεολογικών Ιερών γραμμάτων.

Μακαριώτατε και κ. Υπουργέ,
παρακαλώ να μην μας λησμονήσετε είμαι σίγουρος πως τα προβλήματα μας είναι και δικά σας. Είμαι βέβαιος για την καλύτερη διαχείριση του θέματος εκ μέρους Σας.

Τα τωρινά φοιτητικά χρόνια ας μην είναι μία ανάμνηση αλλά μία συνέχεια στο διάβα της ζωής!

Εύχομαι και προσεύχομαι Κύριος ο Θεός να σας ενδυναμώνει στο έργο σας και στα καθήκοντα που διατελείτε!

Με εκτίμηση & σεβασμό
Κωνσταντίνος-Σπυρίδων Γκισδάκης
Φοιτητής της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο