Επιμόρφωση Κληρικών στο Διδυμότειχο: Συμβουλευτική σε Σύγχρονα ζητήματα – Εξομολογητική


Ολοκληρώθηκε το  Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, με θέμα: «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα – Εξομολογητική».

Το Πρόγραμμα αυτό παρακολούθησαν 35 Κληρικοί της Μητροπολιτικής Επαρχίας και ήταν διάρκειας 35 Διδακτικών Ωρών.

Στο Σεμινάριο αυτό αναπτύχθηκαν από διακεκριμένους και εξειδικευμένους Επιστήμονες θέματα όπως· Σύγχρονες εναλλακτικές μορφές οικογένειας, Βιοηθικά διλήμματα της Τεχνητής ή υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ψυχολογικές και ψυχοσωματικές επιπτώσεις των Εκτρώσεων, το πρόβλημα της Ευθανασίας, προβληματισμοί στο ζήτημα των Μεταμοσχεύσεων, Ποιμαντική προσέγγιση στις Διαφυλικές Σχέσεις, η Συμβολή της Τρίτης Ηλικίας στην Αγωγή των Παιδιών στην οικογένεια και προβληματισμοί γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κλείνοντας το Σεμινάριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και το Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Πανοσιολογιώταο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, συνεχάρη τον Συντονιστή του Τομέως Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεώς Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Κύριλλο Κολτσίδη, και ανέπτυξε την αναγκαιότητα προσέγγισης των Σύγχρονων Ποιμαντικών θεμάτων από τους Κληρικούς, προκειμένου να γνωρίζουν την προβληματική και την θέση της Εκκλησίας για να αντιμετωπίσουν θέματα συναφή με αυτά που επεξεργάσθηκαν στο Σεμινάριο.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος μετέφερε τις Ευχές του Μακαριωτάτου στους συμμετέχοντες.

Ακολούθησε γόνιμος Διάλογος με ερωτήσεις από τους Συμμετέχοντες και η Συνάντηση ολοκληρώθηκε με την Συμπλήρωση Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης, στα οποία οι Συμμετέχοντες αποτύπωσαν την εμπειρία τους από το Πρόγραμμα.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο