Επιμορφωτική τηλεημερίδα Θεολόγων Νομού Ευβοίας για τα νέα βιβλία και τα νέα μεταβατικά Προγράμματα Σπουδών


Τηλεημερίδα με θέμα “Διδακτικές προσεγγίσεις και παιδαγωγικοί προσανατολισμοί του μαθήματος των Θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο. Ενημέρωση για τα νέα, μεταβατικά προγράμματα σπουδών 2020-2021» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25-06-2020, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex, από το Συντονιστή Θεολόγων του Περιφερειακού Κέντρου Εκπ/κού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερεάς Ελλάδος Χαράλαμπο (Χάρη) Ανδρεόπουλο για τους θεολόγους εκπ/κούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες του Νομού Ευβοίας.

O Συντονιστής Θεολόγων παρουσίασε στους Θεολόγους Εκπαιδευτικούς τα νέα βιβλία μαθητή που θα χρησιμοποιηθούν από την νέα σχολική χρονιά (2020-2021) στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αναλύοντας το κατά θεματικές ενότητες περιεχόμενό τους, όπως το προσάρμασε στο πλαίσιο του μεταβατικού Προγράμματος Σπουδών η Επταμελής Επιστημονική Επιτροπή του ΙΕΠ . Τα βιβλία αυτά θα χρησιμοποιηθούν μέχρι την έκδοση εκείνων που θα προκύψουν μετά την εκπόνηση των νέων και οριστικών Προγραμμάτων Σπουδών που θ΄ αντικαταστήσουν τα ακυρωθέντα από το Συμβούλιο της Επικρατείας παλαιά Π.Σ. (τα ισχύσαντα την περίοδο 2016-2020).

Μετά την παρουσίαση των διδακτικών προσεγγίσεων και των παιδαγωγικών προσανατολισμών και στόχων που θέτουν τα νέα, μεταβατικά Π.Σ., ο κ. Ανδρεόπουλος ανέπτυξε το θέμα της δημιουργικής χρήσεως των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη δια ζώσης και στην εξ αποστάσεως μαθησιακή διαδικασία. Επακολούθησε συζήτηση στη διάρκεια της οποίας ο Συντονιστής Θεολόγων απάντησε σε απορίες, έδωσε διευκρινίσεις επί προβληματισμών, ευχαριστώντας τους θεολόγους εκπ/κούς για το δημιουργικό τους ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε με τη μαζική συμμετοχή τους στη τηλεημερίδα, όπως και σ΄ όλες τις προηγηθείσες επιμορφωτικές δράσεις και e-σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια της απερχομένης σχολικής χρονιάς. Τέλος, εν όψει της λήξεως της χρονικής χρονιάς, αντηλλάγησαν ευχές για καλές διακοπές και καλή αντάμωση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στους/-τις θεολόγους που συμμετείχαν στη (υπό την αιγίδα του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος πραγματοποιηθείσα) επιμορφωτική τηλεημερίδα χορηγήθηκε Βεβαίωσης Παρακολούθησης.

*  Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (Σεπ. 2020) θα πραγματοποιηθούν ανάλογες επιμορφωτικές ημερίδες για τα νέα βιβλία και το περιεχόμενο των νέων, μεταβατικών Προγραμμάτων Σπουδών και για τους θεολόγους εκπ/κούς που υπηρετούν στις λοιπούς Νομούς αρμοδιότητας του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος (Φθιώτιδος, Βοιωτίας, Φωκίδος και Ευρυτανίας).

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο