Εκοιμήθη προ ολίγων ημερών μια εκ των πλέον ιστορικών προσωπικοτήτων των Γ.Ο.Χ. Ελλάδος


Μια από τις πλέον ιστορικές προσωπικότητες της Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ. της Ελλάδας, ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής και Διαυλείας κ. Ακάκιος Παππάς εκοιμήθη χθες σε ηλικία 93 ετών κλείνοντας έτσι έναν ιστορικό κύκλο για την Εκκλησία του Παλαιού Εορτολογίου στη μαρτυρική μας Χώρα.

Ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής κ. Ακάκιος, συνονόματος και συνεπώνυμος του θείου του, Μητροπολίτου Ταλαντίου κ. Ακάκιου Παππά ήταν Μέλος της αποστολής των Γ.Ο.Χ. της Ελλάδας στις Η.Π.Α. το 1960 όπου πραγματοποιήθηκαν και χειροτονίες Επισκόπων από Αρχιερείς της τότε Εκκλησίας της Ρωσικής Διασποράς.

Ο Μακαριστός κ. Ακάκιος ο οποίος στη συνέχεια χειροτονήθηκε από τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο των Γ.Ο.Χ. κ. Αυξέντιο (τότε Γαρδικίου) και τον Κυκλάδων κ. Παρθένιο μετεξελίχθηκε σε σημαντική προσωπικότητα της Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ. μέχρι και πριν λίγα χρόνια οπότε χαρακτηρίστηκε εφησυχάζων εξαιτίας σημαντικών προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

Η Εξόδιος Ακολουθία έγινε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου όπου ζούσε Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου των Γ.Ο.Χ. κ. Καλλινίκου.

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο