Εκοιμήθη ο Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Ιωάννου του Ρώσου


Εκοιμήθη σε Ηλικία 44 Ετών ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Βερνέζος του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας. Ο π. Νικόλαος Νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Αττικόν περίπου για ένα μήνα και άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές του Κορωνοϊού.

Πρόκειται για τον Κληρικό που είχε βγάλει σε Περιφορά το Σκήνωμα του Αγίου Ιωάννου κατά τη διάρκεια της μεγάλης καλοκαιρινής πυρκαγιάς στην Εύβοια, όταν οι φλόγες πλησίαζαν το Προκόπι. Τότε που ξέσπασε βροχή και σώθηκε όλη η Περιοχή από το πύρινο ολοκαύτωμα.

Ο π. Νικόλαος, Γιος του Μακαριστού Ιερέως πατρός Ιωάννου Βερνέζου, ήταν Πτυχιούχος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού, Διδακτορικού και Μεταδιδακτορικού Διπλώματος [με αντικείμενο την Προσκύνηση των Αγίων και των Ιερών τους Λειψάνων στην Αγγλία του ύστερου Μεσαίωνα (1350-1530)] από το Πανεπιστημίου Κεϊμπριτζ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ήταν Έγγαμος με πέντε παιδιά, ενώ προσέφερε τις Υπηρεσίες του, ως Πρωθιερέας, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη.

Η Ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλλεται η προς Εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Βερνέζου, Πρωθιερέως του Ι. Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Νέου Προκοπίου Ευβοίας από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 το πρωί στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Ν. Προκοπίου θα ψαλεί Όρθρος και στη συνέχεια θα Τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 11 το πρωί, θα Τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία για τον π. Νικόλαο, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Η Ταφή του θα γίνει στην Ενορία της Δαφνούσης κατά την επιθυμία του.

Η Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος αναφέρεται επίσης στο Βιογραφικό του π. Νικολάου και εύχεται ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ ύψους παρηγορία στους οικείους του:

«Ο Μακαριστός π. Νικόλαος Γεννήθηκε το Έτος 1978 στους κόλπους της ευσεβούς και πολυτέκνου οικογενείας του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Βερνέζου και της Πρεσβυτέρας κ. Παρασκευής, από τους οποίους γαλουχήθηκε στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του Ιερατικού Διακονήματος.

Την Εκκλησιαστική Παιδεία έλαβε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή και συνέχισε τις Θεολογικές του Σπουδές στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, της οποίας Ανεδείχθη Πτυχιούχος, ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, του οποίου Ανεδείχθη Διδάκτωρ, ενώ πραγματοποίησε επιτυχώς και Μεταδιδακτορική Έρευνα στο St Edmund’s College του Κέιμπριτζ.

Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή Σύζυγό του Κωνσταντίνα, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν πέντε τέκνα.

Χειροτονήθηκε, τη παρακλήσει του Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου Α’ (Βέργη), υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κυρίου Ιωάννου Διάκονος στις 19 Αυγούστου 2001, στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Οσίου Ιωάννου Ν. Προκοπίου και Πρεσβύτερος, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, στις 9 Ιανουαρίου 2005 στον ίδιο Ιερό Ναό.

Ως Πρεσβύτερος ανέλαβε την Εφημεριακή θέση της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Δαφνούσης Κηρέως και κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών υπηρέτησε ευφήμως με απόσπαση στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίων Αθανασίου και Κλήμεντος Κέιμπριτζ. Από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυρό Γρηγόριο έλαβε, τον Ιανουάριο του 2012, το οφφίκιο του Οικονόμου.

Τον Μάιο του 2021 έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κυρίου Χρυσοστόμου. Ο Σεβασμιώτατος του εμπιστεύθηκε την υψηλή Διακονία του Πρωθιερέως του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Νέο Προκόπιο, εις Διαδοχήν του Εκδημήσαντος πατρός του, ένεκα του αρίστου ήθους του, της ευλαβείας του και των καλών σπουδών του.

Ο αοίδιμος π. Νικόλαος εργάσθηκε φιλότιμα και με αίσθημα ευθύνης την ιερά Διακονία που του ανετέθη, την οποία και ετίμησε, με υπακοή προς τον Επίσκοπό του, με ιεροπρέπεια, σεβασμό και αγάπη προς τους αναρίθμητους Προσκυνητές του Οσίου, χωρίς, ωστόσο, να παραμελήσει και το μικρό λογικό ποίμνιο της ορεινής Ενορίας Δαφνούσης, όπου εξ’ αρχής υπηρετούσε.

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2317 007771 – 2317 007772 – 2317 007773

SITE: http://www.lavaron.com.gr

E-mail: lavaron.com.gr@gmail.com

Οι Συνεργάτες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικής Λειτουργικής & Πολιτιστικής Ενημέρωσης Lavaron.com.gr εύχεται στον εκλεκτό Λειτουργό του ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία του και την εξ Ύψους παρηγοριά στους οικείους του και Συγγενείς του και στα Πνευματικά του τέκνα.

Visits: 55


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο