Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Ιερομόναχος π. Χρύσανθος Αγιαννανίτης από τον Κορωνοϊό


Στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης παρέδωσε το πνεύμα του ενεκεν της πανδημίας Covid–19 o Πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Χρυσανθος Αγιαννανίτης εκ της Συνοδείας της Ιερας Καλυβης Τίμιου Προδρόμου της Ιερας Σκήτεως Αγίας Άννης Αγιου Όρους.

Ο τοις πάσι αγαπητός π. Χρυσανθος Γεννήθηκε στην Πετρούπολη Αττικής με καταγωγή από την Μύκονο. Από παιδικής ηλικίας αγάπησε τον Χριστό και αποφάσισε μετα τις Σπουδές του να υιοθέτησει το Μέγα και Αγγελικό Βίο των Μοναχών.

Μόλις Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εντάχθηκε ως Μέλος της Συνοδείας του Τίμιου Προδρόμου υπό τον Γέροντα π. Θεοληπτο Μοναχό όπου έλαβε το όνομα του Μακαριστού Αγιαννανίτου Γέροντος πατρός Χρυσάνθου Ιερομόναχου (Βρεττού).

Η ζωή του υπήρξε υποδειγματική για την πηγαία ευλάβεια του και την επιτυχή και πολυκαρπη ένθεη Άσκηση του.

Η παρουσια του και μόνο για δεκαετίες στην Αγια Άννα αποτελούσε εγγύηση για τον Ιερό Τόπο. Τα τελευταία χρόνια διέπρεψε και στο στίβο της Πνευματικής Πατρότητας με εμφανή ωφέλεια σε πολλές ψυχές που αναζητησαν κοντά του πνευματική στήριξη.

Δεν νοείτε Αγια Άννα χωρίς εσένα π. Χρύσανθε. Θα μας λείπεις πάντοτε.

Καλό Παράδεισο π. Χρύσανθε.

Σε αναμένουν στη Βασιλεια των Ουρανών η Κυρία Θεοτόκος η Αγια Αννα ο Τίμιος Πρόδρομος και ο προπάππος σου Γέροντας π. Χρυσανθος καθώς και ο Όσιος Ανθιμος Αγιαννανίτης που σε αγαπούσε ιδιαίτερα για την αγνότητα του Βίου σου την καλή σου μαρτυρία και την ανεξικακια σου προς πάντες.

Αιωνία η μνήμη αυτού!

Καλό Παράδεισο!

Καλή Ανάσταση!

Visits: 86


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο