Εκδήλωση Παρουσιάσεως Επετειακής Εκδόσεως για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή


Με την ευκαιρία της Επετειακής Εκδόσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)»,η Μονή Βατοπαιδίου διοργανώνει για την παρουσίαση της νέας αυτής Εκδόσεως Εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ο Μακάριος Γέροντας π. Ιωσήφ ο Ησυχαστής (1897-1959) έζησε σε μία περίοδο κρίσης και λειψανδρίας του Αγιορειτικού Μοναχισμού. Επανέφερε με τον εμπειρικό τρόπο ζωής του ξανά την διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Περί Ησυχασμού στον Σύγχρονο Αγιορειτικό και εν γένει στον Ορθόδοξο Μοναχισμό. Ήταν ένας άξιος συνεχιστής της Ησυχαστικής και φιλοκαλικής Παραδόσεως, που συνέβαλε τα μέγιστα στην πνευματική άνθηση και επάνδρωση του Αγίου Όρους. Υπολογίζεται ότι από την «ρίζα» του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού προέρχονται άμεσα περισσότεροι από χίλιοι Μοναχοί Πατέρες και Μοναχές, που ανάγουν την πνευματική τους πατρότητα στον μακάριο αυτόν Γέροντα. Ήταν άμοιρος κοσμικής μορφώσεως, κατέστη όμως σοφός στα θεία, επειδή τα έπασχε. Έγινε ο έμπειρος, διακριτικός και απλανής οδηγός στους ατραπούς της πνευματικής ζωής. Παρόλο που ζούσε σε ασκητικά σπήλαια μέσω των επιστολών του καθοδηγούσε εκατοντάδες λαϊκούς Χριστιανούς στον κόσμο.

Στην Εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν Χαιρετισμό, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Η Παρουσίαση του τόμου θα πραγματοποιηθεί από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο. Θα μιλήσει και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό την Διεύθυνση του κ. Γεωργίου Ν. Κωνσταντίνου θα ψάλει Ύμνους προς τιμήν του μακαρίου Γέροντος. Θα προβληθεί Ντοκιμαντέρ / Ταινία για τη ζωή του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού. Το Ρόλο του Γέροντος Ιωσήφ υποδύεται ο Ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον, κάτοχος πέντε βραβείων Έμμυ, ο οποίος θα παρευρεθεί και στην Εκδήλωση.

Είσοδος Ελεύθερη με Δελτία Εισόδου. Διανομή Δελτίων Εισόδου από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, ώρες λειτουργίας των Ταμείων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Χορηγοί Επικοινωνίας:

Διαδικτυακό Περιοδικό ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο