Εκδήλωση για τα 60 χρόνια του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΚΚΕ)


Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του το 1959, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών ( ΕΚΚΕ), το μοναδικό δημόσιο Ερευνητικό Κέντρο για την κοινωνική έρευνα στη χώρα μας, διοργανώνει ημερίδα  στην Αθήνα με τίτλο «Η κοινωνική έρευνα στο  Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Εξήντα  χρόνια επένδυσης στο μέλλον»,  την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 που θα πραγματοποιηθεί  στο Αμφιθέατρο Αργυριάδη (κεντρικό κτήριο ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου 30).

Στην ημερίδα  θα συμμετάσχουν εκτός από ερευνητές του Κέντρου, καθηγητές Πανεπιστημίου, πρώην Πρόεδροι και Διευθυντές του ΕΚΚΕ και προσωπικότητες  από τον χώρο των Κοινωνικών Επιστημών . Οι   εργασίες της  ημερίδας θα διαρκέσουν από τις 9:00 το πρωΐ μέχρι τις 20:30 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό είναι  ελεύθερη (βλ. αναλυτικά το Πρόγραμμα Ημερίδας).

Οι ομιλητές θα αναφερθούν στην ιστορία και τη φυσιογνωμία του ΕΚΚΕ, στη συμβολή του στην ανάπτυξη των κοινωνικών επιστημών και της κοινωνικής έρευνας, στην πολύπλευρη διεθνή του παρουσία, στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει  στην υποστήριξη και διάχυση της γνώσης, αλλά και στη συμβολή του  στην ανάδειξη νέων ερευνητών. Οι  παρουσιάσεις και οι  συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης θα αναδείξουν τη διαχρονική παρουσία και δραστηριοποίηση του ΕΚΚΕ, ως  δημόσιου ερευνητικού θεσμού εξειδικευμένου στην  κοινωνική έρευνα, αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές του σε μια ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα απαιτητική οικονομικο-κοινωνική συγκυρία, στην οποία η γνώση και η τεκμηρίωση δημόσιων πολιτικών μέσω της κοινωνικής  έρευνας θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

____________________________

Σας ενημερώνουμε ότι η Εκδήλωση θα αναμεταδωθεί Live και από το Εκκλησιαστικό Ιστολόγιο του <<Πρακτορείου Εκκλησιαστικής Λειτουργικής & Πολιτιστικής Ενημέρωσης>> http://www.lavaron.vom.gr


Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο