Εθελοντική Αιμοδοσία στη Θέρμη / Θεσσαλονίκης την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020


Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020,  θα πραγματοποιηθεί τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία στο 1ο Νηπιαγωγείο Θέρμης (δίπλα από το Δημαρχείο) από τις 9.00 το πρωί έως τη 13.00 το μεσημέρι.

Σε μία περίοδο που οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και ίσως να αυξηθούν περισσότερο λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Θέρμης απευθύνουν κάλεσμα αλληλεγγύης και κινητοποίησης σε όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να αιμοδοτήσουν.

Όπως πάντα, η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου “Αγ. Παύλος”. Η αιμοδοσία θα γίνει με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας Covid-19. Τονίζεται ότι στις αιμοδοσίες λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα και ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα και εξετάσεις από το προσωπικό του νοσοκομείου που θα είναι υπεύθυνο για την αιμοληψία.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή τους οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο με φωτογραφία. Επίσης, χρειάζεται να γνωρίζουν τον αριθμό ΑΜΚΑ τους.

Ας ανταποκριθούμε όλοι σε αυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης. Δίνουμε αίμα, γιατί μας περισσεύει αγάπη για ζωή.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω για την αιμοδοσία μέσα από συχνές ερωτήσεις:

Γιατί πρέπει να συμπληρώνω το ερωτηματολόγιο κάθε φορά που δίνω αίμα;
Μας επιτρέπει να εκτιμήσουμε εάν πληροίς τις βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να είσαι εσύ ασφαλής τη δεδομένη στιγμή, αλλά και το αίμα που προσφέρεις να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές για αυτόν που θα το πάρει.
Επιτρέπεται να έχω φάει πριν την αιμοδοσία;
Βεβαίως. Στην ουσία επιβάλλεται, αφού δεν θα μπορέσεις να αιμοδοτήσεις εάν δεν έχεις φάει κάτι ελαφρύ τις προηγούμενες τρείς με τέσσερεις ώρες. Επίσης θα ήταν καλό να αυξήσεις την κατανάλωση υγρών (όχι αλκοολούχων) τόσο πριν όσο και μετά την αιμοδοσία.
Πόσο συχνά μπορώ να δίνω αίμα;
Το μεσοδιάστημα μεταξύ δύο αιμοδοσιών πρέπει να είναι τρείς μήνες, το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να δίνεις αίμα τέσσερεις φορές τον χρόνο. Οι γυναίκες μπορούν να δίνουν αίμα τρείς φορές τον χρόνο. Οι δότες αιμοπεταλίων μπορούν να δίνουν αιμοπετάλια συχνότερα.
Μπορώ να κολλήσω AIDS κατά την αιμοδοσία;
Με κανέναν τρόπο. Όλα τα σετ που χρησιμοποιούνται είναι μίας χρήσης, αποστειρωμένα και αχρηστεύονται μετά από κάθε χρήση.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο