ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ “ΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ” ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ (VIDEO)


Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των Πολιτιστικών του Δράσεων και της ανάδειξης της ιστορικής Συλλογής Σακκουλίδη, που στεγάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης της καθ’ Ημάς Ανατολής οργανώνει Κύκλο Διαδικτυακών Διαλέξεων με τίτλο «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης» και θέμα την ιστορία του Ελληνισμού της Πόλης.

Οι ομιλίες του κύκλου “Τόποι και πρόσωπα της Πόλης” θα προσφέρουν την ευκαιρία στο Ελληνόφωνο κοινό να γνωρίσει την ιστορία του Ελληνισμού της Πόλης. 

Οι ομιλητές και οι ομιλήτριες θα παρουσιάσουν τις Ελληνορθόδοξες Κοινότητες της Κωνσταντινούπολης, τα Ευαγή Ιδρύματά τους (Σχολεία, Σύλλογοι), τα ιστορικά Μνημεία και τις Εκκλησίες τους αλλά και διακεκριμένες προσωπικότητες, παρουσιάζοντας το ιστορικό παρελθόν και παρόν της Κωνσταντινούπολης και της Πολιτιστικής της Παράδοσης, την Παρασκευή (07/05/2021) και ώρα 18.00 ο Πρέσβυς ε.τ. και δρ. Ιστορίας Αλέξης Αλεξανδρής μιλάειγια τη ζωή και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εγκαινιάζοντας τον Κύκλο Διαλέξεων «Τόποι και Πρόσωπα της Πόλης».

 

Η Διάλεξη θα μεταδοθεί στο Facebook και το YouTube 

Πρόγραμμα 

– Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, 

Καλωσόρισμα και Εισαγωγική ομιλία – Χαιρετισμός της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου 

– Αλέξης Αλεξανδρής, Δρ Ιστορίας, Πρέσβυς ε.τ., Ο Οικουμενικός Πατριάρχης της Ορθοδοξίας Βαρθολομαίος Α΄ 

Ο Πρέσβης ε.τ. κ. Αλέξης Αλεξανδρής Γεννήθηκε στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης. Είναι Απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής του Φαναρίου, ενώ τις Πανεπιστημιακές του Σπουδές τις ολοκλήρωσε στην Αγγλία.

Αναγορεύθηκε διδάκτωρ Ιστορίας τo 1979 από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με εξειδίκευση στα Ελληνοτουρκικά και στο Μειονοτικό ζήτημα.

Πριν εισέλθει στο Διπλωματικό Σώμα, Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Mc Gill στο Μόντρεαλ του Καναδά. Έχει εκδώσει στα Αγγλικά το Σύγγραμμα «Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης και Ελληνοτουρκικές Σχέσεις», καθώς και σειρά Μελετών του για τις Ελληνοτουρικές Σχέσεις, τον Ελληνισμό της Πόλης, Ίμβρου και Τενέδου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης.

Έχει λάβει πλήθος Τιμών και Διακρίσεων, ενώ στις 31 Αυγούστου 2016, χειροθετήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Άρχων Μέγας Ρήτωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. 

Πρόγραμμα Διαλέξεων:

Πρόγραμμα

Visits: 1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο