Διαδικτυακή Εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή από το ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (LIVE)


Διαδικτυακή εκδήλωση διοργανώνει το ίδρυμα νεότητος και οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στις 8.00 μ.μ. και θα έχει ως κεντρικό τίτλο, «Μικρασία: καρδιά του Ελληνισμού, σταυροδρόμι του κόσμου». Μια αναφορά στη μνήμη, τον προβληματισμό, την αφύπνιση.

Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν η κα Αρχοντία Β. Παπαδοπούλου Ιστορικός, Φιλόλογος, Πρόεδρος της Ενώσεως Μαγνησίας Μικράς Ασίας με θέμα, «Από τον Φρίξο και την Έλλη στον 20 αιώνα μ.Χ.», ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός επιστήμων – συνεργάτης της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα, «Η Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού και η θυσία των Ορθοδόξων κληρικών» και ο κ. Νικόλαος Βικέτος Εκπαιδευτικός με θέμα, «Η συμβολή των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα του 20ου αιώνα.

Όσοι επιθυμούν ωστόσο μπορούν να παρακολουθήσουν την Διαδικτυακή Εκδήλωση ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Visits: 18


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο