Διαδικτυακή Διάλεξη θα πραγματοποιήσει η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου με θέμα: Πόσο Ελληνικό είναι το Βυζάντιο; (LIVE – 10/03/2022)


Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου
Καιρός του ποιήσαι – 2
 
Στέλιος Ράμφος
Συγγραφέας
 
ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ;

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, 7:00 μ.μ.
Διαδικτυακά

Η τέταρτη Εκδήλωση του φετινού κύκλου «Καιρός του ποιήσαι» της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, στις 7:00 μ.μ. με ομιλητή τον Συγγραφέα Στέλιο Ράμφο, που θα παρουσιάσει το θέμα «Πόσο ελληνικό είναι το Βυζάντιο;».
Η Διάλεξη θα είναι Διαδικτυακή, προσβάσιμη μέσω της πλατφόρμας Zoom και θα δοθεί στα Ελληνικά.

O Στέλιος Ράμφος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Έχει γράψει πάνω από 30 βιβλία και θεωρείται σημαντικός Έλληνας στοχαστής. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και Φιλοσοφία στο Παρίσι, όπου και δίδαξε (Βενσέν, 1969-1974). Επέστρεψε και εγκαταστάθηκε οριστικά στην Ελλάδα το 1974. Η εργασία του επικεντρώνεται στην ερμηνευτική του ελληνισμού με ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση των πνευματικών χαρακτηριστικών που κληροδότησε το Βυζάντιο στην Νεώτερη Ελλάδα, η άγνοια των οποίων εμποδίζει την ελληνική αυτοσυνειδησία. Ερευνά κυρίως τις συνέπειες που είχε η ματαίωση της βυζαντινής Αναγεννήσεως για την διάπλαση του νεοελληνικού ψυχισμού, ο οποίος παραμένει έκτοτε ελλειμματικός και αστάθμητος, έρμαιο των συγκυριών της ιστορικότητας. Στην Αθήνα δίδαξε κατά το παρελθόν, μεταξύ άλλων, στο Ίδρυμα Γουλανδρή-Χορν, ενώ τώρα διδάσκει στο Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη. 

Visits: 17


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο