Διαγραφή Σανταμούρη μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις για ΑμΕΑ (BINTEO)


Διεγράφη από την παράταξη της δημοτικής αρχής ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, Γιώργος Σανταμούρης, μετά τις δηλώσεις που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο σε βάρος των ΑμΕΑ.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος:


”Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου Γ. Σανταμούρη για τα ΑμΕΑ που είναι εκτός πλαισίου των αρχών και των αξιών της Δύναμης Δημιουργίας αποφασίστηκε, ομόφωνα, η διαγραφή του από τη δημοτική μας παράταξη”.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Τήνου είχε αναρτήσει σχετικό σχόλιο στα social media:


“Επειδή, πέρα και πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι υπάρχουν πράγματα, που είναι ΙΕΡΑ και καθορίζουν το μέτρο του πολιτισμού μας.
Και η στήριξη, η αγάπη, αλλά και η βοήθεια σε αυτούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες είτε είναι ένας γέροντας, είτε είναι ένα ΑΜΕΑ, είτε ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, αυτονόητη υποχρέωση όλων μας. Πραγματικό μέτρο, όμως, αυτού του σεβασμού είναι οι ΠΡΑΞΕΙΣ μας και μάλιστα οι διαχρονικές.
Η τοπική μας κοινωνία γνωρίζει να τιμά και να σέβεται την ευαισθησία και την κοινωνική προσφορά του καθενός και ακόμα περισσότερο, αυτή που δεν προβάλλεται. Στηρίζει τους μαχητές της ζωής, αναγνωρίζει διπλά τις διακρίσεις και τις επιτυχίες τους σε κάθε τομέα της ζωής τους και είναι πάντα αντίθετη σε κάθε διάκριση και προσβολή τους.”

Σάλος από τη δήλωση του Προέδρου Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου: «Σφάλμα της φύσης τα ΑμεΑ»
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε για τα ΑμεΑ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, Γιώργος Σανταμούρης, θέλοντας να υπερασπιστεί μία πολιτική του θέση απέναντι στον Δήμαρχο Άνδρου.

Ο Γιώργος Σανταμούρης, ο οποίος βρίσκεται σε έντονη διαμάχη με τον δήμαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, σύμφωνα με το τοπικό μέσο TinosToday, αποκάλεσε τον δήμαρχο Άνδρου «ΑμεΑ», θέλοντας με αυτόν να τον όρο να τον υποτιμήσει.

Στη συνέχεια επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι τα ΑμεΑ «είναι σφάλμα της φύσης».

Απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο Τήνου και απαντώντας σχετικά με το θέμα, είπε: «(τη λέξη) ΑμεΑ δεν την επινόησα εγώ, υπάρχει. Αυτοί οι άνθρωποι, για όσους πιστεύουν στο Θεό, τους έχει καταραστεί ο Θεός. Για όσους δεν πιστεύουν, η φύση έχει κάνει τα σφάλματά της, δεν φταίω εγώ».


Ακούστε όλη την δήλωση:

Πηγή: politispress.gr

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο