Διάγγελμα Κυριάκου Μητσοτάκη για την Εργασία, τον Τουρισμό & την Οικονομία (VIDEO ΕΡΤ – 20/05/2020)


«Μέχρι σήμερα πετύχαμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού, θωρακίσαμε την οικονομία και περιορίσαμε τις απώλειες» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ξεκινώντας το μήνυμά για το σχέδιο επανεκκίνησης του Τουρισμού στην χώρα, την ενίσχυση της εργασίας και της οικονομίας:

«Κάναμε την χώρα μας παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, κι αυτό το καταφέραμε όλοι μαζί.

Σας ευχαριστώ που μένετε υπεύθυνοι και τώρα που σταδιακά αίρονται τα περιοριστικά μέτρα» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Καλούμαστε να μετατρέψουμε, με την ίδια ωριμότητα και πειθαρχία, τους μήνες που έρχονται σε μια γέφυρα η οποία από την «άμυνα» για την υγεία, θα μας περάσεις στην «επίθεση» προς την πρόοδο, τόνισε ο πρωθυπουργός κι αναφέρθηκε στο βαρύ οικονομικό αντίκτυπο που έχει η μάχη για την ζωή σε κατάσταση πανδημίας, ειδικά για την Ελλάδα. Οχι μόνο γιατί η πρωτοφανής κρίση πλήττει κομβικούς τομείς όπως ο τουρισμός ή η εστίαση, αλλά και γιατί η πανδημία ανέκοψε την πορεία της χώρας, σε μια εποχή που η Ελλάδα έμπαινε ορμητικά σε τροχιά ανάπτυξης. Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να γίνει η Ελλάδα κράτος – πρότυπο για την επιστροφή στην ευημερία.

Όπως είπε, Πολύτιμα όπλα μας θα είναι η εμπιστοσύνη που οικοδομήθηκε ανάμεσα σε πολίτες και Πολιτεία. Αλλά και ο βηματισμός της κοινωνίας, με οδηγό ένα οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο. Θα περάσουμε, έτσι, από το στάδιο της πρόταξης της υγείας με στήριξη της οικονομίας, σε αυτό της τόνωσης της οικονομίας με διαρκή επιφυλακή στην υγεία.

Για να ακολουθήσει το φθινοπωρινό σχέδιο για το πώς θα επανέλθουμε στο δρόμο της ισχυρής ανάπτυξης. Έτσι ώστε το 2021, ένα έτος εμβληματικό για την πατρίδα μας, η χώρα να βαδίσει σταθερά προς το αισιόδοξο μέλλον της.

Το πρόγραμμα της μετάβασης από την αβεβαιότητα του σήμερα στην ασφάλεια του αύριο θα ανεβάσει το ύψος των παρεμβάσεων της κυβέρνησης στα 24 δισ. Και εδράζεται σε τρεις πυλώνες: Στήριξη εργασίας, μείωση φόρων, τόνωση επιχειρηματικότητας.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο