”ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019” 15η ΜΕΡΑ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019” (VIDEO)


Από την Πανηγυρική Εκδήλωση Απονομής του Βραβείου “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019” στον Πρόεδρο του Ιδρύματος “Παναγία Σουμελά” κ. Γεώργιο Τανιμανίδη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 στις 7:30 το βράδυ στον ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού.

Η Εκδήλωση άρχισε με Εισαγωγή από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ματθαίο και την ανάγνωση του Πρακτικού Βραβεύσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, από τον Γραμματέα κ. Νικόλαο Λυσίμαχο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Γεώργιος Τανιμανίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική αξία των Ιερών Κειμηλίων της Μονής Σουμελά που αποδεικνύουν το αξιοθαύμαστο πνευματικό, Πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο του Ποντιακού Ελληνισμού. Επίσης αναφέρθηκε στις ευθύνες των Νεοτέρων Γενεών, απέναντι στον ανεκτίμητο αυτό θησαυρό μέσα από τον οποίον θα πρέπει να αναβαπτίζεται η Ορθόδοξη και Ελληνική συνείδησή τους. Στη συνέχεια με τη βοήθεια φωτεινών διαφανειών είχε την ευκαιρία το πυκνό ακροατήριο να θαυμάσει τα πολύτιμα αυτά Κειμήλια Αργυροχρυσοχοΐας και Ιερατικών Αμφίων. Ακολούθησε προβολή Ντοκιμαντέρ με θέμα: “Τα Κειμήλια του Γένους των Ποντίων” και σύντομοι χαιρετισμοί από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σουμελά, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Μπίρδα και του Διδάκτορα Νεώτερης Ιστορίας της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεοδόση Κυριακίδη. Η εκδήλωση έφτασε στο αποκορύφωμά της με την Απονομή του Βραβείου προς τον Πρόεδρο του Ιδρύματος “Παναγία Σουμελά” κ. Γεώργιο Τανιμανίδη.

Ιστοσελίδα: http://www.in-ad.gr

Σελίδα Instagram: https://www.instagram.com/i.n_agdimit…

(c) 2019 Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο