Δεν θα υπάρξουν Ποινικές Διώξεις για τους Μητροπολίτες Μόρφου – Τριμυθούντος


Δεν θα οδηγηθούν τελικά στο δικαστήριο οι Μητροπολίτες Μόρφου κ. Νεόφυτος και Τριμυνθούντος κ. Βαρνάβας, για Παραβίαση των Διαταγμάτων περί λοιμοκάθαρσης που είχαν επιβληθεί στην Κύπρο στο πλαίσιο της λήψης Υγειονομικών Μέτρων Προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19.

Σ’ αυτές τις αποφάσεις κατέληξε, όπως αναφέρει το www.philenews.com , ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, μετά την ολοκληρωμένη μελέτη των φακέλων από τις Αστυνομικές Έρευνες.

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου είχε ερευνηθεί για δηλώσεις του που αναρτήθηκαν σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο Μητροπολίτης Τριμυνθούντος για Εγκύκλιο που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης προς τους κληρικούς της περιφέρειας του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το σκεπτικό της απόφασης αυτής του εισαγγελέας ήταν πως δεν τέθηκε θέμα Παραβίασης των Διαταγμάτων από τους δύο Μητροπολίτες ή τους Ιερείς αφού αυτοί είχαν δικαίωμα να παρευρίσκονται στους Ναούς. Αυτό που εξετάστηκε επισταμένα από τη Νομική Υπηρεσία, ήταν κατά πόσον με δηλώσεις τους ή με Εγκυκλίους, οι δύο Μητροπολίτες, διέγειραν άλλα πρόσωπα να παρανομήσουν, ήτοι να παρευρεθούν σε λειτουργία σε Ναούς, χωρίς όμως να στοιχειοθετείται κάποια βάσιμη κατηγορία.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε όπως οι δυο Μητροπολίτες, να μην οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπως ήταν η αρχική Εισήγηση της Αστυνομίας.

Visits: 0


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφημιστείτε στο Lavaron

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο